látogató számláló

Sander van Doorn – az ember a mosoly mögött

Sander van Doornról azt harsogják, egészen egyedülálló, saját stílusa van. A lazán SvD Style-ként aposztrofált egyediséget zeneileg már szétcincálták, de a legfontosabb elemére a közönség hívta fel a figyelmet egy, a műfajban neves honlapon. A mosoly. Ez van Doorn igazi védjegye.

 

Sander van Doorn feat. Carol Lee - Love is darkness

Sander van Doornról azt harsogják, egészen egyedülálló, saját stílusa van. A lazán SvD Style-ként aposztrofált egyediséget zeneileg már szétcincálták, de a legfontosabb elemére a közönség hívta fel a figyelmet egy, a műfajban neves honlapon. A mosoly. Ez van Doorn igazi védjegye.

Van is miért mosolyognia a hollandnak. A nem hivatalos DJ-világranglistán, azaz a DJMag rendhagyó éves szavazásán 32. helyen debütált 2006-ban, de két évvel később már 13. volt, majd a 10. helyre jött fel. Tavaly tizenkettedikként rangsorolták, tehát abszolút a top DJ-k között foglal helyet. Évente több mint egymillió ember előtt lép fel, talán jogos lehet a szupersztár megnevezés.

Újító stílusa a fellépéseken is megnyilvánul. Sander ugyanis kitalált egy igazi színpadi show-t, amellyel, sikerrel járja a világot. Az előadás során nem csupán van Doornt hallhatja a közönség, de bemutat feltörekvő tehetségeket, új technikákat valamint általa kedvelt zenéket. A Dusk till Doorn című show a kritikusok szerint a szórakoztatás jövője.

Sander van DoornAki azonban nem olyan szerencsés, hogy eljusson egy ilyen előadásra, meghallgathatja van Doornt a Sirius XM rádióban, ahol heti műsora van. Vagy előveheti 2008-as első albumát, a Supernaturalistic címűt. A korabeli kritikák mind arról áradoztak, hogy a 13 track ugyan egytől-egyig trance-alapú, de mind külön életet él.

2008 amúgy is jó éve volt. Ekkor kapta meg a legjobb feltörekvő DJ-nek járó díjat a Nemzetközi Dance Zenei Díjátadón. Nem akármilyen nevek elől happolta el, mert jelölt volt még Calvin Harris, Deadmau5 és Axwell is. Riff című dala pedig elnyerte a legjobb Undergroud Track elismerést. Hát csoda, hogy mosolygott?

Ibizán a legnagyobb klubokban rezidens, Londonban a Gallery-ben, de szívesen hívják fesztiválokra a világ minden tájáról. A 2010-es Trance Energy-t, amely a műfaj egyik legnagyobb összejövetele, Hollandiában rendezték. Még jó, hogy hazai pályán őt kérték fel, hogy egy indulót szerezzen az eseménynek, amelyet ő Renegade címmel szíves-örömest meg is tett.

Sander van Doorn 2A Dusk Till Doorn show tapasztalatait egy dupla CD-n ki is adta, a bemutatót Las Vegasban tartotta és potom 5 órán át pörgetett. Volt mit, hisz 2009-hez hasonlóan 2010-ben is az összes megjelentetett dala a Beatport első helyén végezte.

És mindegy, hogy Sam Sharp, Sandler, Purple Haze vagy Filterfunk néven ad ki zenét, ő csak mosolyog. Lehet, hogy azért teszi, mert végignéz a közönségén, amikor a klubban felteszi az olyan slágereit, mint most a Carol Lee-vel jegyzett Love is Darkness? Csupa elégedett arcot lát. És az ember mit tesz, ha elégedett? Mosolyog.

A videoklipet megtekinthetitek itt:


süti beállítások módosítása