látogató számláló

Fejérben forog az Asterix és Obelix

Csákberény - A községet elhagyván a maga módján különleges táj bukkan elő a kanyargós úton haladók szeme előtt. A szinte csupasz síkságot puszta hegyek ölelik körbe, úgy is hívják őket: Kopasz-hegyek. E kies táj hivatott megjeleníteni a ködös Albiont, azaz Britanniát, ahol megjelenik a két derék gall, Asterix és Obelix - immáron negyedszer.

A főszereplő, a testes Obelix negyedszer is Gerard Depardieu, aki már Magyarországon tartózkodik, s péntektől a Csákberény mögötti síkon ölti magára mulatságos jelmezét, aranyszőke fürtjeit és ökrös gall sisakját. Ma kétszáz statiszta gyakorolta pajzzsal és hosszú lándzsával a római sereg támadását, amelyet lapunk fotósa is elkapott. Az angol sáncvár is csaknem készen áll.

A római sereget kétszáz statiszta testesíti meg a Kopasz-hegyek alatt - Fotó: Nagy Norbert

A szerdai kissé fülledt melegben fiatal férfiak masíroztak katonai vezényszóra a csákberényi Kopasz-hegyek alatt, egyelőre még jelmez nélkül. Kétszáz statisztát vettek fel Székesfehérváron a római hadsereget megtöltendő, s közöttük katonák is vannak. A vezénylést szintén hivatásos katona látta el, hiszen mégiscsak hasonlítania kell a történetnek a harci cselekményhez! Az Asterix és Obelix-történetek rajongóinak szükségtelen bemutatni a két jópofa gallt, azaz franciát, akiknek a római időkben játszódó kalandjai meghódították a világot, immáron háromszor. A negyedik részt, amely Isten óvja Britanniát! címmel fut, Laurent Tirard rendezi, s negyedik alkalommal is Gerard Depardieu alakítja benne a testes Obelixet. Asterix Edouard Baer lesz, s szerepel a moziban a franciák nagyasszonya, Catherine Deneuve.

A csákberényi forgatási helyszínt természetesen őrzik, nem lehet belépni, de a munka védelme miatt, hangsúlyozza telefonon történt megkeresésünkre Hunyadi Emese gyártásvezető. Elmondta, már egy hónapja forgatnak Magyarországon, s a csatajelenetekhez választották ki a Fejér megyei helyszínt. Egyébként a franciák sokkal nyitottabbak, mint az amerikaiak a filmforgatásokon, például ételt-italt nem otthonról hozatnak, hanem itt fogyasztanak mindent! Depardieu közismerten borkedvelő, a magyar borokért különösen lelkesedik, miként a magyar húsételeknek is barátja, árulta el Hunyadi Emese a nagyjából nyílt titkot. Péntektől a színészek is itt lesznek, a statiszták már jelmezben vonulnak a vár ellen, amelyen élénksárga keresztek jelzik a számítógépnek a majdani igazodó pontokat. Mert a régmúlt élethű megelevenítése magas technikával, 3D-ben történik.

Forrás: fmh.hu

A megsárgult füvet lajtos kocsiról locsolják, hogy kizöldüljön - Fotó: Nagy Norbert


süti beállítások módosítása