látogató számláló

Nemzetközi Törpnap + sajtóközlemény

Világ törpjei egyesüljetek! Június 25. szombat a Nemzetközi Törpnap, melyen a világ számos pontján emlékeztetnek mindenkit arra, hogy nincs annál szebb, mintha az ember három alma magas, kék és nagyon vicces...

Világ törpjei egyesüljetek! Június 25. szombat a Nemzetközi Törpnap, melyen a világ számos pontján emlékeztetnek mindenkit arra, hogy nincs annál szebb, mintha az ember három alma magas, kék és nagyon vicces. A törpnapi eseményeknek persze külön energiát ad, hogy hamarosan a mozikba kerül a Hupikék törpikék (Smurfs, hazai bemutató: augusztus 25.) 3D filmváltozata, amely máris minden eddiginél elevenebbé tette a világ törprajongását.

25-én – az alkotó, Peyo születésnapján – a világ 12 pontján (többek közt Brüsszelben, Varsóban, Moszkvában, Johannesburgban, New Yorkban és Londonban) kerül sor Guinness rekorddöntési kísérletre „A legtöbb törpruhás ember egy helyen” kategóriában. Ehhez több mint 2510 törpruhás, tetőtől talpig kék versenyzőnek kell összegyűlnie a Guinness szigorú ellenőrei előtt. De kék törpök költöznek be az összes lakott kontinens sok városának (Párizs, Reykjavik, Genf, Tajvan vagy Bogota) utcáira is. Összesen 31 országban rendeznek hivatalos ünnepséget: szombat törpületesen nagy nap lesz!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

JÚNIUS 25.: NEMZETKÖZI TÖRPNAP

Peyo, a hupikék törpikék alkotójának születésnapján törpületes törpesemények várhatók az egész világon, köztük a Guinness rekorddöntési kísérlet “Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyen, 24 órán belül” kategóriában

CULVER CITY, California, 2011. június 13. Peyo, a törpök alkotója 1928. június 25-én látta meg a napvilágot. A születésnapján a Columbia Pictures és a Sony Pictures Animation a Nemzetközi Törpnap részeként világszerte törpös eseményeket szervez, hogy így ünnepelje a törpök bevonulását a mozikba – jelentette ma be Marc Weinsstock, a Sony Pictures nemzetközi marketingrészlegének elnöke. A Columbia Pictures és a Sony Pictures Animation filmje, a Hupikék törpikék Magyarországon 2011. augusztus 25-től látható a mozikban.

„Kevés annyira népszerű és széles körben ismert figura létezik, mint a hupikék törpikék. Több mint 50 éve a popkultúra megkerülhetetlen szereplői, akik minden újabb generációt újra és újra elvarázsolnak – jelentette ki Weinstock. – Peyo nagy műve nem veszít a korszerűségéből: ezért válhat ennyire fontossá a Nemzetközi Törpnap, amellyel a születésnapját köszöntjük.„

A Nemzetközi Törpnap résztvevői a világ számos városában vehetnek részt törpös rendezvényeken, melyek legtöbbjén különösen szívesen fogadják a törpjelmezben érkezőket: különösen ott, ahol a Guinness rekordkísérletre is sor kerül, hiszen a kategória pontos neve: a Legtöbb törpnek öltözött ember 24 órán belül, több helyszínen. A távoli eseményeket a szervezők összehangolják, hogy pontosan számon tarthassák, hány törpruhás van jelen egy időben. Ahhoz, hogy a Guinnes World Records™ bejegyezze az új eredményt, összesen több mint 2510 törpöltözetű rajongóra van szükség. A Guinness ellenőrei 12 városban állnak majd készen, minden résztvevő városban több száz résztvevőre számítanak. Azoknak, akik a rekord részesei akarnak lenni, fehér sapka, fehér nadrág és cipő valamint kékre festett bőr a kötelező viselet. Bár a szervezők azt kérik, hogy mindenki törpösítve érkezzen, törpsapkát és kék pólót helyben is tudnak adni.

A rekordkísérletben résztvevő városok: Brüsszel (Peyo egykori lakhelye), Athén, Hága, Dublin, Mexikóváros, Panama, Varsó, Moszkva, Johannesburg, New York és London. Londonban a The O2 stadion O-Blue-vá alakul, New Yorkban pedig a South Street Seaport helyére kerülő Smurf Street Blueport ad helyet a családi rendezvényeknek. Brüsszelben Peyo családtagjai is részt vesznek az ünnepségen.

A világ számos más pontján is várhatóak törpnapi meglepetések. A spanyolországi Malaga megyében található Júzcar, a világhírű andalúziai fehér falvak egyike kékre festve várja a nagy napot. Az Eiffel torony szomszédságában a Torcaderót életnagyságú (vagyis három alma magasságú) törpszobrok fogják megtölteni. Reykjavík főterén, Bogota nemzetközi repülőterén, Genf és Zürich forgalmas pontjain szintén törpfigurák tűnnek majd fel. A híres tajvani Vörös Ház erre a napra Kék Házzá válik, és törpök költöznek be. Koppenhágában a vidámpark lesz a helyszín, itt többek közt arcfestés és közös törptánc a program. Los Angelesben a Santa Monica Place-en gyűlnek össze a Peyo születésnapját ünneplők.

A Nemzetközi Törpnappal kapcsolatban további információt a www.GlobalSmurfsDay.com oldalon találhat.

A Hupikék törpikék 3D-ben kerülnek a filmvászonra a Columbia Pictures/Sony Pictures Animation élő szereplőket és animációt keverő családi vígjátékában, a Hupikék törpikék 3D-ben. Hókuszpók, a gonosz varázsló elüldözi falujukból a törpöket, akik egy varázslatos átjárón keresztül a mi világunkba, pontosabban a Central Parkba pottyannak. A törpök mindenképpen haza akarnak jutni, mielőtt Hókuszpók a nyomukra talál. A filmet Raja Gosnell rendezte, a producer Jordan Kerner volt.  A forgatókönyvet J. David Stem & David N. Weiss valamint Jay Scherick & David Ronn írta J. David Stem & David N. Weiss történetéből, amelyhez Peyo figurái és művei szolgáltatták az alapot.

A hupikék történetéről

A hupikék törpikék története –– 1958-ban kezdődött. Peyo először képregényformában készítette el őket, később vált belőlük tévé- és mozihős. Ám az elmúlt években számos más formában is megjelentek: CD-ik sok milliós példányban keltek el, játékfigurák, játékok és sok más ajándéktárgy modelljeivé váltak: több mint 3000 féle termék alapul a törpikéken, számos vezető márka és cég támaszkodik rájuk, hogy üzenetüket eljuttassák a világnak. A elképesztő törpök sikeréhez ezek is hozzájárultak.


süti beállítások módosítása