látogató számláló

Thelomeris - City of Time

Mark Hamill és az első magyar steampunk sci-fi. messze van még 2012 :(

(1000 lájk után jön az első trailer!)

Thelomerisben, ebben az ismeretlen eredetű, titokzatos metropoliszban mindenki csakis azért dolgozik, hogy a hatalmas Óragyár folyamatosan működjön, és gyártsa az óraszerkezeteket. Senki nem tudja miért, mi célból készül ennyi óra, és hová is kerülnek azután, hogy elkészültek. Az emberek közösen élik meg a mindennapokat a napfénytől elzárt, sötét utcákon, ahol gigantikus épület-monstrumok tornyosulnak az ég felé. Szabad akarat már régen beleveszett a hideg sötétségbe, ami rátelepedett a városra.

A Gyár vezetője, egyben a város egyik leghatalmasabb embere úgy dönt, itt az ideje átírni Thelomeris egyhangú történetét, és befejezni a titokzatos, céltalan munkákat, amik csak elvonják az itt élők szabadon felhasználható energiájának utolsó szikráit is. Azonban a Gyár leállításakor sötét, nem evilági erők ébrednek fel évezredes álmukból, és már nem csak a város a tét, hanem maga a Sors és az Idő is.

Rendező: Hatvani Balázs
Forgatókönyv: Hatvani Balázs
Kreatív konzultáns: Mark Hamill
Zene: Gulya Róbert
Producer: Hatvani Balázs, Kiss Levente, Székely Csaba D., Katona Balázs, Somogyi László
Executive Producer: Gulyás Zsuzsa
Associate Producer: Potzta Béla, Bachar Najari, Lengyel Gábor
Gyártó: Trickorn Productions Ltd., Thelomeris Productions Ltd.
Hossz: 90 perc

Szereplők (HUN):
Dörner György
Rudolf Péter
Kerekes József
Viczián Ottó
Szakácsi Sándor
Bárd Noémi Polli
Papp Orsolya Júlia
Koszorú Tamás

Szereplők (USA):
Mark Hamill (Star Wars IV-V-VI)

További szereplők (előzetes megállapodások alapján, tárgyalások alatt):
Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe I-II-III)
James Purefoy (Róma, Solomon Kane)
Lance Henriksen (Aliens, Millenium, Aliens vs. Predator)
Gillian Anderson (X-Akták)
DJ Qualls (Cool Túra)

Tervezett bemutató: 2012
www.thelomeris.com

Mark Hamill (Kreatív konzultáns és mint "Stranger" szerepében)

Mark Richard Hamill színész, szinkronszínész, akinek legmeghatározóbb, máig kultikus szerepe a Star Wars ( Csillagok Háborúja ) széria klasszikus trilógiájában, azaz az "Új Remény", a "A Birodalom Visszavág" és a "A Jedi Visszatér" részében megformált "Luke Skywalker"-e.
1951. Szeptember 25-én született Concordban, Kaliforniában, majd Oaklandban nevelkedett. Az elmúlt 30 évben nem készült olyan science fiction film, amely nagyobb hatással lett volna a világra, mint a Mark főszereplésével is készült Star Wars saga, amely több mint 22 milliárd dollár bevételt hozott (forbes.com).
Bár rajongói leginkább ezekből a filmekből ismerhetik, Mark sikeresen szerepelt az "Elefántember" című Broadway darab címszerepében is, és számtalan egyéb filmszerepe mellett a "Batman - The nimated Series " rajzfilm kezdete óta hangja a Batman világ negatív hősének, "Joker"-nek. Az évek során népszerűsége ebben a szerepben is töretlen, és számtalan új rajongó követi pályájának alakulását.

2009-ben a Warner Bros. Interactive felkérte a "Batman: Arkham Asylum " című videojátékban "Joker" megformálására. végeredmény számos jelentős nemzetközi fórumon az "Év Játéka" címet kapta, és több, mint 500 millió dolláros box office gross-t tudott magáénak mondani, bebizonyítva, hogy az évek óta tartó trend, amivel a nagy hollywood-i stúdiók beépülnek a játékfejlesztő iparba igenis nyereséges. A játék második része ez év végén kerül boltokba.
Mark jelenleg több filmben vállalt szerepet, és előkészíti második rendezését is, amely saját képregény adaptációján, a "The Dark Pearl"-ön alapul. A forgatókönyvet a Dark Horse Comics kiadásában megjelent, hat részből álló történet alapján Eric Johnsonnal közösen írja, ahogy a képregényt is együtt készítették el.

Eric-et ebben az évben Oscar®-díjra jelölték a "The Fighter" című film forgatókönyvéért, amelyben Christian Bale-t és Mark Wahlberg-et láthattuk a vezető szerepekben.

Hatvani Balázs (Író, rendező, producer)

Balázs 2006-ban , több rövidfilm után, és egy forgatókönyv különdíj után kezdett hozzá a Thelomeris elkészítéséhez. Célja az volt, hogy végre egy igazi,  nemzetközileg is bemutatható, szórakoztató magyar film szülessen, amely nem az állami pályázati rendszerektől függ, és ami lehetőséget és új utat nyithat majd a fiatal alkotóknak a film elkészülte után.

A filmet és a gyártó céget nulláról sikerült felépítenie, külsős magánbefektetők segítségével, soha nem igényelt támogatást az MMK-tól vagy más támogatói intézménytől, mert szerette volna látni, mennyire életképes a produkció a saját lábán.

Az elmúlt közel öt évben folyamatosan azon dolgozott, hogy a rengeteg munka eredményeként magyar színészek mellett nemzetközi tetszést is elnyerjen a produkció.

Olyan rendezőket tekint követendő példának, mint Richard Donner, Steven Spielberg, Robert Zemeckis - Bob Gale, John Hughes vagy John Landis. Kedvenc filmjei a "Szellemes Karácsony", a "Kincsvadászok",a "Star Wars" klasszikus trilógia, az"Aliens” és a "Repülők,vonatok,autómobilok…"

Kiss Levente (Producer)

Levente rövidfilmek és reklámfilmek rendezése mellett csatlakozott a stábhoz, és a film egyik vezető producere lett. A filmben már kezdetektől fogva látta a lehetőséget és az új hazai filmgyártás első hírnökét, mikor még senki nem hitte a rendezőn kívül, hogy egy ilyen álom sikerülhet.
Töretlenül kitart és dolgozik a filmért, hogy minél hamarabb mozikban láthassák azt a Nézők.

Gulyás Zsuzsa (Executive Producer)

Zsuzsa nemzetközi filmgyártó cégeken keresztül került kapcsolatba olyan produkciókkal, mint a nagysikerű "Mamma Mia" vagy a látványos képregény adaptáció, a "Hellboy".
Londonból hazatérve fiatalos lendülettel vetette bele magát Thelomeris készítésébe, és munkájával a stáb új mérföldköveket tudhat magáénak a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében. Kreatív energiáit a lehetetlen feladatok táplálják, így az első magyar science fiction elkészítése tökéletes feladat számára.

Gulya Róbert (Zeneszerző)

Róbert olyan fantasztikus zeneszerzőktől tanult a kaliforniai USC ösztöndíjasaként, mint Elmer Bernstein vagy Christopher Young.
Dolgozott a Paramount Pictures stúdióiban, és George Lucas Skywalker Ranch-én is. A Thelomeris zenéjét közel 70 fős zenekarral játszotta fel a Magyar Rádió Szimfónikusok fantasztikus zenekara.
www.robertgulya.com

ezt is nézd meg: Thelomeris a Fókuszban


süti beállítások módosítása