látogató számláló

Gingerclown 3D - A Thelomeris alkotóinak új filmje

Több százan, ezren várják már a több éve készülő, látványos steampunk sci-fit, amely előreláthatólag 2012 elején kerül a mozikba, 3D-ben. A neves magyar és külföldi színészekkel készülő filmen kívül a rendezőnek, Hatvani Balázsnak más dolga is van: a Gingerclown című horror-komédia már forgatás alatt áll!

A sztori

Egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a hollywoodi hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét hegynek fölfelé tekerő, hazafelé tartó Sam Tully-val, az iskola közismert lúzerével. Sam egy átlagos tinédzser aki bármit megtenne annak érdekében, hogy Jenny, - az iskolai focicsapat quarterbackjének, Biff-nek a barátnője - felfigyeljen rá. Biff és a haverjai eltökélten győzködik Samet, hogy menjen be az elhagyatott vidámparkba és bizonyítsa rátermettségét egy beavatási ceremónia keretében, ahol fődíjként akár a lány is az övé lehet.

Sam elfogadja a kihívást, de Jenny nem hagyja, hogy egyedül vágjon neki a kalandnak és utána megy a vidámparkba, maga mögött hagyva Biff-et és a feldühödött bandát. Azonban az ominózus, évek óta elhagyatott park, a sötétség leple alatt furcsa meglepetéseket tartogat a fiatalok számára.

Olyan lényeket akik amellett, hogy mindig képesek időt szakítani bizonyos tudományos elméletek megvitatására és egymás bosszantására, rendkívüli módon élvezik ártatlan áldozataik kínzását is. Ezek a szörnyek nagy élvezettel hajkurásszák áldozataikat és igyekeznek velük a lehető legszórakoztatóbb módon végezni. Letépni a fejüket és játszadozni a koponyájukkal, vagy csak elbeszélgetni arról, hogyan szeretnék eltölteni életük utolsó perceit. Szerencsére főszereplőink nem veszítik el egykönnyen a fejüket és amíg a rejtélyes Gingerclown és csatlósai elől menekülnek, megtalálják a módját, hogy bosszút álljanak a park lakóin és elmeneküljenek a vészjósló helyről. Vagy mégsem?

Szereplők

A két fiatal főhőst Erin Hayes és Ashley Luke Lloyd alakítja, akiket több ezer jelentkezőből választottak ki. A lények hangjain pedig Tim Curry (mint GINGERCLOWN), Lance Henriksen (mint BRAINEATER), Brad Dourif (mint WORM CREATURE), Michael Winslow (mint STOMACHCRUMBLE) és Sean Young (mint NELLY the SPIDERWOMAN) fognak megszólalni.

A film stílusa, hangulata

A film visszavarázsolja a 80-as évek ‘glam’ horror hangulatát, köszönhetően a
forgatókönyv sajátosságainak és a hagyományos technológiával készülő animatronukus
szörnyek részvételének, mindazonáltal a legmodernebb technológiát
ötvözi a klasszikus filmtrükkökkel.A film visszavarázsolja a 80-as évek ‘glam’ horror hangulatát, köszönhetően a forgatókönyv sajátosságainak és a hagyományos technológiával készülő animatronikus szörnyek részvételének, mindazonáltal a legmodernebb technológiát ötvözi a klasszikus filmtrükkökkel.

A Gingerclown 3D maximálisan igazodik a mai közönség igényeihez és horrorlegendákat varázsol vissza a vászonra, így idézve meg a klasszikus ‘creature’ mozik hangulatát mint a 'Mesék a kriptából', az 'Stephen King: Az', a 'Szellemirtók', vagy a Sam Raimi által rendezett 'Gonosz halott'.

A film jelene, jövője - avagy, hol áll most a projekt?

Hatvani Balázs (Thelomeris – City of Time) ötlete és forgatókönyve nyomán, 2011 augusztus 8-án megkezdődött a forgatás a budapesti Vidámparkban, amelynek várható befejezése szeptemberre tehető.

A film későbbi nemzetközi forgalmazásába olyan cégek bevonását tervezzük, mint a Lakeshore Entertainment, a Bravia Media, vagy a Shoreline Entertainment, akik nevéhez nem kisebb filmek köthetők, mint az Underworld, a The Cave, vagy a Million Dollar Baby.

update: A filmet 2013. május 9-én mutatják be nálunk felirattal, 3D-ben.


süti beállítások módosítása