látogató számláló

A kaptár hangja

Nem lehet zombikat ölni jó zene nélkül. A kaptár-filmek alkotói is tudják ezt, és a Milla Jovovich főszereplésével készülő, a világvége utáni élet egyre vérfagyasztóbb epizódjait bemutató sorozat mindig is emlékezetes ritmusokkal kísérte látványos akciójeleneteit. A kaptár: Megtorlás ebben is az előző részek fölé kerekedik. A kísérőzenét ismét a legendás duó, a tomandandy (vagyis Tom Hajdu és Andy Milburn párosa) készítette, ám a film végén további legendák is hallhatóak...

Nem lehet zombikat ölni jó zene nélkül. A kaptár-filmek alkotói is tudják ezt, és a Milla Jovovich főszereplésével készülő, a világvége utáni élet egyre vérfagyasztóbb epizódjait bemutató sorozat mindig is emlékezetes ritmusokkal kísérte látványos akciójeleneteit. A kaptár: Megtorlás (18) (Resident Evil: Retribution, hazai bemutató: szeptember 13.) ebben is az előző részek fölé kerekedik. A kísérőzenét ismét a legendás duó, a tomandandy (vagyis Tom Hajdu és Andy Milburn párosa) készítette, ám a film végén további legendák is hallhatóak: direkt a Megtorlás számára komponálta új számát a kaliforniai Bassnectar, aki ugyan elektronikus zenében utazik (DJ-ként és fénytervezőként is fellép), de a stílusát a Metallica és a Nirvana is hatott. A számhoz Chino Moreno, a Deftones énekese adja a hangját.

– Olyan számot akartam írni A kaptár-nak, amitől úgy érzik a nézők, hogy téglával dobálják őket: a film nagyon keményen, egy nagy fordulattal ér véget, és a zenémmel arra segítek rá, hogy egy darabig fel se tudjanak állni a székükből – nyilatkozta Bassnectar. – Chino szövege ráadásul álombeli, nagyon furcsa, szóval biztosan magába szippant mindenkit. És aztán nekicsapja egy hangokból épült kőfalnak.

A filmzene lemez már a jövő héten a boltokba kerül és digitálisan is megvásárolható lesz: összesen 17 számot tartalmaz, melyek többségét tomandandy szerezte, de a vége főcím dal két változatban is hallható rajta: az angol Hexes előadásában és a Santa Cruz-i T-Mass dubstep remixében is.


süti beállítások módosítása