látogató számláló

Áll a bál Keanu Reeves 47 roninja körül

Kirúgták Keanu Reeves készülő szamurájos-roninos filmjének rendezőjét, és a Universal stúdió társelnöke, Donna Langley vette át a projekt gondozását. Carl Rinsch rendezőnek alighanem azért kellett mennie, mert a 175 millió dollárosra tervezett produkció már 225 milliónál tart, és még mindig nincs teljesen kész.

Kirúgták Keanu Reeves készülő szamurájos-roninos filmjének rendezőjét, és a Universal stúdió társelnöke, Donna Langley vette át a projekt gondozását. Carl Rinsch rendezőnek alighanem azért kellett mennie, mert a 175 millió dollárosra tervezett produkció már 225 milliónál tart, és még mindig nincs teljesen kész. Sőt, a stúdió egy nagy katyvasznak tartja a több órányi felvett nyersanyagot, amiben az is szerepet játszhat, hogy Rinschnek ez az első nagyjátékfilmje. A rendező eddig kiváló reklámklipeket készített többek között a Heinekennek és a BMW-nek, ám attól még, hogy valaki húsz másodpercben el tud mesélni egy történetet, nem biztos, hogy egy kétórás hősi eposzt is össze tud rántani.

A 47 roninból ettől még mindenképpen film lesz, hiszen már rengeteg pénzt ráköltöttek, és Keanu Reeves elég nagy sztár ahhoz, hogy a nevére bemenjenek a nézők a moziba. A részben a rákospalotai stúdiókomplexumban forgatott produkció egy régi japán legendát mesél el: 47 ronin, azaz hűbérurát vesztett szamuráj bosszút esküszik gazdájuk gyilkosa ellen. A fantasyelemekkel dúsított film bővelkedik a látványos harci jelenetekben, részben emiatt lépték túl a költségvetést.

(47 Ronin - hazai bemutató: 2013. december)


süti beállítások módosítása