látogató számláló

Két és fél méteres szamuráj a 47 roninban

Újabb és újabb részletek szivárognak ki Keanu Reeves nagyon várt szamurájos bosszúfilmjéről, a 47 roninról. A 225 millió dolláros szuperprodukcióról egy ideje azt hallani, hogy bajban van, amiről nincs szó, csak menet közben változott a koncepció, és emiatt tolták odébb kétszer is a bemutató időpontját.

Újabb és újabb részletek szivárognak ki Keanu Reeves nagyon várt szamurájos bosszúfilmjéről, a 47 roninról. A 225 millió dolláros szuperprodukcióról egy ideje azt hallani, hogy bajban van, amiről nincs szó, csak menet közben változott a koncepció, és emiatt tolták odébb kétszer is a bemutató időpontját. A felvett anyaggal a stúdió ugyanis nem volt elégedett, ezért utóforgatást rendeltek el, részben, hogy Reeves súlya nagyobb legyen a filmben, részben pedig, hogy az akciójeleneteket látványosabbá tegyék. Ez utóbbiról ejtett el néhány információmorzsát a kaszkadőr-koordinátor, Gary Powell. "A film a realisztikus szamurájeposz és a fantasy között egyensúlyoz. Például az elején van egy nagyon látványos lovas üldözés, amiben egy misztikus lény is szerepet kap. Keanu sokat dolgozott ezen a jeleneten - mondja Powell. - Karl Rinsch, a rendező szerette volna, ha bekerül a filmbe pár vonzó dolog a srácok számára, ezért például szerepel egy két és fél méteres szamuráj meg egy pár hasonló dolog. De ettől még a mozi teljesen hihető marad."

A 47 ronin egy japán legendát dolgoz fel, amelyben a gazdátlanná vált szamurájok kegyetlen bosszút állnak uruk gyilkosán.

(47 ronin - hazai bemutató: 2013. december)


süti beállítások módosítása