látogató számláló

Lincoln a szenátusban

Steven Spielberg mindenkinek tetszik: a mester filmet készített az Egyesült Államok legnevesebb republikánus elnökéről, Abraham Lincolnról, és a Lincoln című film egyik legnagyobb támogatója egy demokrata politikus lett.

Steven Spielberg mindenkinek tetszik: a mester filmet készített az Egyesült Államok legnevesebb republikánus elnökéről, Abraham Lincolnról, és a Lincoln (12) című film (hazai bemutató: január 31.) egyik legnagyobb támogatója egy demokrata politikus lett. Harry Reid, a szenátusi többség vezetője különleges eseményt szervezett december 19-re: a véres amerikai polgárháború vége felé, a rabszolgaságot eltörlő alkotmány-kiegészítés születése előtt játszódó filmet a szenátusi ülésteremben vetítik le. A Lincoln-t – mely tegnapelőtt rekordmennyiségű, 13 jelölést kapott az Amerikai Kritikusok Díjára – november közepén már megnézhették a Fehér Ház lakói, a múlt héten pedig a Los Angeles Lakers játékosainak vetítették le. A világszerte ismert, tekintélyes szenátusi csarnokban azonban még soha nem került sor ilyenfajta mozizásra – nem csoda, hogy Spielberg személyesen is jelen lesz, és azt ígéri, számos színészét magával viszi.

Talán az egyre hangosabb, Daniel Day-Lewis-nak főszereplői Oscart ígérő jóslatok miatt, de valószínűleg a rejtőzködő ír színész is vele tart. A sajtót mániákusan kerülő Day-Lewis a Lincoln kedvéért jó néhány olyan interjút is adott, amire máskor biztosan nemet mondott volna, és egy Oprah Winfrey-vel való tévés beszélgetésre is igent mondott – igaz, Winfrey szemtől szembe zseniálisnak nevezte a szégyellős színészt.


süti beállítások módosítása