látogató számláló

Croodék Berlinben

Épp hogy kihirdették a Golden Globe-díj jelöltjeit, egyre több a találgatás az Oscar-díj várományosaival kapcsolatban, de a filmes világnak ez sem elég: már a következő nagy esemény, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál is hallat magáról.

Épp hogy kihirdették a Golden Globe-díj jelöltjeit, egyre több a találgatás az Oscar-díj várományosaival kapcsolatban, de a filmes világnak ez sem elég: már a következő nagy esemény, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál is hallat magáról. A 2013 februárjában 63. alkalommal megrendezendő esemény szokás szerint nem egyszerre teszi közzé, a világ mely filmjeit éri a megtiszteltetés, hogy a programjára kerülnek – ahogy a válogatási folyamat zajlik, fokozatosan jelennek meg a hírek.

A múlt héten a fesztivál vezetősége közzétette az első hat meghívott listáját. Van köztük chilei, dél-koreai, osztrák, román és az igazi meglepetés: a programba került egy amerikai animációs vígjáték! Berlinben többnyire a komoly, politikai, társadalmi kérdéseket feszegető alkotásokat hívják meg, de a szervezők úgy látszik, nem tudtak ellenállni az ősemberek humorának. A Croodék (6E) (The Croods, hazai bemutató: 2013. tavasz.) című digitális komédia a Dreamworks Stúdiónál – a Shrek gyártóinál – készült, a történet alapját a legviccesebb brit, John Cleese írta, és egy olyan réges-régi világba vezet, ahol még bármi megtörténhet: alakulóban vannak az állatok … és az emberek is. Hősei egy őscsalád tagjai, akik kénytelenek elhagyni biztonságos barlangjukat, hogy felfedezzék az ismeretlen világot.

A filmhez Nicolas Cage, Emma Stone és Ryan Reynolds adta kölcsön a hangját – valószínűleg ők is ott lesznek a jövő februárban a berlini világpremieren.


süti beállítások módosítása