látogató számláló

Tarantino és a Gengszterosztag

A legnagyobbaknak is szüksége van egy jó ötletre. Sőt, még Quentin Tarantino-nak is. A vadóc rendező éppen a western műfajt élesztette újra és alakította örökre át.

A legnagyobbaknak is szüksége van egy jó ötletre. Sőt, még Quentin Tarantino-nak is. A vadóc rendező éppen a western műfajt élesztette újra és alakította örökre át. Véres-poénos filmje, a Django elszabadul (18) (Django Unchained, hazai bemutató: január 17.) már a mozikban van az Egyesült Államokban, és a bemutatója utáni első héten gyűjtött több mint 60 millió dolláros jegybevétele vagy 10 millióval meghaladja a mester legutóbbi filmje, a Becstelen brigantyk első heti eredményét, így jó úton halad afelé, hogy Tarantino legsikeresebb filmje legyen. Közben áradnak a díjak és a jelölések: a főszereplők, Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio és Samuel L. Jackson ismét hálásak lehetnek a nagy lehetőségért.

De Tarantino nem nyugszik. Amikor a brit filmes kamara tagjainak vetítette a Django elszabadul-t, és utána hosszan elbeszélgetett a jelenlévőkkel, azt mondta, egy a harmincas években játszódó gengszterfilmen töri a fejét – nyilván a Gengszterosztag (16) (Gangster Squad, hazai bemutató: január 31.) ihletérésre. E nyilatkozatnak az ad különleges hangsúlyt, hogy a sztárrendező nemrég azt is elárulta egy újságírónak, hogy már legfeljebb 2-3 filmet szeretne rendezeni: egy Tarantino-módra elkészített Gengszterosztag méltó koronája lehetne a kivételes életműnek.


süti beállítások módosítása