látogató számláló

Spielberg Rómában

Lincoln nem csak az amerikaiaké. Steven Spielberg 12 Oscar-díjra jelölt filmje, a Lincoln, amely a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában is a legfontosabb filmes díj nagy esélyese, az egész világot meghódítja.

Lincoln nem csak az amerikaiaké. Steven Spielberg 12 Oscar-díjra jelölt filmje, a Lincoln (12) (hazai bemutató: január 31.), amely a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában is a legfontosabb filmes díj nagy esélyese, az egész világot meghódítja. A rendező valamint két főszereplője, az USA 16. elnökét meghökkentő átéléssel játszó Daniel Day-Lewis és Sally Field a múlt héten Rómába utazott, és ott nem csak a premieren vett részt: fogadta őket a felsőház, az olasz szenátus elnöke, Renato Schifani is.

A politikus méltatta Spielberg vonzódását a történelmi témákhoz és azt mondta újságíróknak: ő a kedvenc filmrendezője. Rajongását talán csak megerősítette, hogy Spielberg egy újságírói kérdésre azt felelte: nem akar filmet készíteni Berlusconi életéről: „ehhez egy Fellini kéne” – vélekedett. És talán mert a Lincoln után valami könnyedebb, játékosabb témára vágyik, úgy folytatta: most inkább Roberto Benigni-vel szeretne együtt dolgozni. Egy filmen, amiben sem történelem, sem háború nincsen.


süti beállítások módosítása