látogató számláló

Lincoln sok személyisége

Voltak valószínű nyertesek, akadt néhány meglepetés, de biztos díjazott csupán egyetlen egy akadt vasárnap, amikor 85. alkalommal is kiosztották az Oscar-díjat.

Voltak valószínű nyertesek, akadt néhány meglepetés, de biztos díjazott csupán egyetlen egy akadt vasárnap, amikor 85. alkalommal is kiosztották az Oscar-díjat. Abban mindenki egyetértett, hogy a legjobb férfi főszereplő kategóriájában Daniel Day-Lewis viszi el végül a szobrot – és a jóslat be is teljesedett. A színészi átlényegülés mániákus mestere Steven Spielberg filmjében, a Lincoln-ban (12) (Lincoln, már a mozikban) bizonyította különleges színészi képességeit.

Day-Lewis az őrületig igényes: amíg a filmet forgatta, nem bújt ki az USA 16. elnökének bőréből. Lincolnt játszott a forgatási szünetekben, esténként és a pihenőnapokon is – márpedig az elnök nem élt túl jól a feleségével (akit a filmben Sally Field kelt életre).

– Amióta, 16 évvel ezelőtt elvettem Rebeccát, a feleségem néhány nagyon furcsa emberrel volt kénytelen együtt élni – mondta erről a színész, aki a díj átvételekor azt is bebizonyította, hogy még humora is van. – Szerencsére, nálunk ő a rugalmas, és mindegyik változatomnak jó társa tudott lenni.

Ám amikor komolyra fordította a szót, azt is elmondta újságíróknak, hogy a Lincoln hatalmas vállalkozás volt számára, és most több éves pihenőt fog tartani.

– Ez után a forgatás után képtelen lennék valaki egészen mássá válni – mondta. – Várnom kell. A többit meglátjuk.

A nézőknek pedig addig is itt a Lincoln.


süti beállítások módosítása