látogató számláló

Az első magyar horror-vígjáték végre megérkezett!

Nem csalás, nem ámítás! Hatvani Balázs horror-vígjátékát 2013. május 9-től láthatja a moziba járó közönség. A bejegyzésben többet is megtudhatsz a filmről, és annak készítéséről.

A Gingerclown a Movierockets Entertainment gyártásában készült sztereoszkópikus 3D technológiával, angol nyelven, műfaja horror komédia.
A film különlegessége a műfaja és a 3D-s technológia használata, a filmet hazánkban először sikerült értékesíteni az amerikai Grindstone Entertainmentnek amely a Lionsgate Entertainment divíziója. Az Egyesült Államokban a Lionsgate Entertainment fogja bemutatni a filmet 2013-ban.
A film világpremierje Magyarországon lesz 2013. május 9-én.
A film már több külföldi forgalmazó érdeklődését is felkeltette, Angliában az Anchor Bay Entertainment, Németországban, Ausztriában és Svájcban az MIG Film fogja forgalmazni.
A Gingerclown visszavarázsolja a 80-as évek ‘glam’ horror hangulatát, köszönhetően a forgatókönyv sajátosságainak és a hagyományos technológiával készülő animatronikus szörnyek részvételének, mindazonáltal a legmodernebb 3D-s és CGI technológiát ötvözi a klasszikus filmtrükkökkel.
A Gingerclown maximálisan igazodik a mai közönség igényeihez és horror legendákat varázsol vissza a filmvászonra, így idézve meg a klasszikus ‘creature’ mozik hangulatát mint a ‘Mesék a kriptából’, a ‘Stephen King: AZ’, a ‘Szellemirtók’, vagy a Sam Raimi által rendezett ‘Gonosz halott’.
Hatvani Balázs (Thelomeris) ötlete és forgatókönyve nyomán, 2011. augusztus 9-én megkezdődött a forgatás a budapesti Vidámparkban és 22 napig tartott.
A Gingerclown főbb szerepeiben: Erin Hayes és Ashley Luke Lloyd láthatóak, akik a londoni színház-, és filmvilág új generációjának fiatal és tehetséges képviselői. Cégünk feltett szándéka volt, hogy fiatal, sziporkázó és ambiciózus színészeknek is lehetőséget biztosítson a szereplésre, akiket hosszas szereplőválogatás során választottunk ki több ezer jelentkező közül.

A SZTORI

Egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a Hollywood-i hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét tekerő, hazafelé tartó Sam Tully-val, az iskola közismert lúzerével. Sam egy átlagos tinédzser aki bármit megtenne annak érdekében, hogy Jenny, - az iskolai focicsapat quarterbackjének, Biff-nek a barátnője -  felfigyeljen rá. Biff és a haverjai eltökélten győzködik Sam-et, hogy menjen be az elhagyatott vidámparkba és bizonyítsa rátermettségét egy beavatási ceremónia keretében, ahol fődíjként akár a lány is az övé lehet.
Sam elfogadja a kihívást, de Jenny nem hagyja, hogy egyedül vágjon neki a kalandnak és utána megy a vidámparkba, maga mögött hagyva Biff-et és a feldühödött bandát. Azonban az ominózus, évek óta elhagyatott park, a sötétség leple alatt furcsa meglepetéseket tartogat a fiatalok számára.
Olyan lényeket akik amellett, hogy mindig képesek időt szakítani bizonyos tudományos elméletek megvitatására és egymás bosszantására, rendkívüli módon élvezik ártatlan áldozataik kínzását is. Ezek a szörnyek nagy élvezettel hajkurásszák áldozataikat és igyekeznek velük a lehető legszórakoztatóbb módon végezni. Letépni a fejüket és játszadozni a koponyájukkal, vagy csak elbeszélgetni arról, hogyan szeretnék eltölteni életük utolsó perceit.
Szerencsére főszereplőink nem veszítik el egykönnyen a fejüket és amíg a rejtélyes Gingerclown és csatlósai elől menekülnek, megtalálják a módját, hogy bosszút álljanak a park lakóin és elmeneküljenek a vészjósló helyről...vagy mégsem?

A főbb szerepekben Ashley Luke Lloyd, Erin Hayes, Tim Curry, Lance Henriksen, Michael Winslow, Michael Cannell-Griffiths, Brad Dourif és Sean Young láthatóak.
(Kritikánk a filmről.)

A PRODUKCIÓ

A Gingerclown-t a film készítői a budapesti Vidámparkban forgatták, mely tökéletes helyszín volt az első magyar 3D-s horror-vígjátékhoz. A készítők Hatvani Balázs elképzeléseit tökéletesen meg tudták valósítani az 1900-as évek elején épült Vidámparkban, és elvégeztek minden olyan átalakítást, amelytől egy Los Angeles-i elhagyatott vidámpark benyomását kelti a helyszín a filmben. A külső felvételek is a vidámparkban készültek, amelyek Hollywood hills-en játszódnak. Nagyon sok apró CGI módosítást végeztek az alkotók, amitől sokkal hitelesebbek lettek a jelenetek.
A film teljes egészében magyar produkció, a stáb tagjai magyar filmes szakemberek és a forgatás Magyarországon és Los Angelesben zajlott. A film angol nyelven készült, hogy a világon mindenhol be lehessen mutatni, még olyan országokban is ahol nem elterjedt a szinkronizálás.
A Gingerclown stereoszkópikus 3D-ben készült. A 3D-t két kisméretű, könnyen mozgatható Canon kamerával rögzítették, amelyek nem csak gyors forgatást tettek lehetővé, hanem a minőség is tökéletesen megfelelő volt a 3D és a moziforgalmazás számára.

A SZEREPLŐK

ASHLEY LUKE LLOYD (Sam)
Ashley az észak-angliai Blackpoolból származik, és ugyanolyan  kiejtése van, mint a szintén északi Jamie Bellnek volt, mielőtt elkezdett  amerikai filmekben játszani. Ashley-nek nem ez az egyetlen kapcsolódási  pontja Bell-lel: a Billy Elliot-musical eredeti szereposztásában a West  End-en ő játszotta Michaelt, Billy legjobb barátját. Szerepelt Michelle  Pfeiffer Anyád lehetnék című filmjében.

ERIN HAYES (Jenny)
Ez az első komoly filmszerepe Erin-nek, aki Los Angelesben járt  drámaiskolába, de jelenleg Londonban él és játszik. 

TIM CURRY (Gingerclown)
Tim Curry irodalom és dráma szakon tanult a cambridge-i és a  birminghami  egyetemeken. A musicalek iránti rajongása és persze tehetsége hamar  megmutatkozott, mert szerepet kapott a Hair londoni színpadi  változatában, és a Royal Shakespere Company társulatába is meghívást  kapott. A Royal Court Theatre-ben kapta meg a Rocky Horror Picture  Show egyik főszerepét. Ugyanezt a szerepet eljátszotta a Broadway-n  és Los Angeles-ben is, majd a filmváltozatban is. Kétszer tüntették ki a   színészeknek járó legrangosabb díjjal, a Tony-Díjjal. Rengeteget  turnézott a saját zenekarával, és négy nagylemezt is megjelentetett.  Ő játszotta Ridley Scott Legenda (1985) című filmjében a sötétség urát,  továbbá Pennywise-t a táncoló bohócot az 1990-es Stephen King: AZ  című  filmben. További vígjáték szerepei:  Dr. Thorton Poole az Oscar-ban  (1991), Mr. Hector a Reszkessetek betörők 2 - Elveszve New Yorkban  (1992) című Chris Columbus filmben  és szerepelt a Horrora akadva 2. (2001) részében.

LANCE HENRIKSEN (Braineater)
Henriksen egészen kivételes tehetségnek bizonyult, mint festő. Első  szerepét is azért kapta, hogy meg tudja mutatni a színpadon is, amit a  festményen elképzelt. Harmincas éveinek elejére kijárt egy New York-i  színitanodát, majd elkezdett rendszeresen fellépni különféle  színházakban. Az igazi áttörést az 1975-ös Átkozott délután című film  hozta meg, melyben Al Pacino oldalán játszhatott. Ezután számos  mellékszerepben láthattuk viszont, mint a Steven Spielberg által  fémjelzett Harmadik típusú találkozások (1977), vagy az Ómen 2-ben  (1978). Amikor James Cameron megírta  Terminátor forgatókönyvét,  eredetileg Lance Henriksent akarta  felkérni a címszerepre. Végül  aztán Arnold Schwarzenegger kapta meg a szerepet, de Lance Henriksen  is feltűnik a  filmben, mint Hal  Vukovich rendőrtiszt. Ám legjelentősebb  szerepét mégis egy James Cameron-filmben kapta: ő volt ugyanis Bishop,  az android, A bolygó neve: Halál című 1986-os filmben. Később megjelent  még az 1992-es A végső megoldás: Halál, és a 2004-es Alien Vs.  Predator című filmekben. 1996-ban Henriksen szerepet kapott az X-akták készítői által jegyzett Millennium című sorozatban, amelyért 3  Golden Globe jelölést kapott.

MICHAEL WINSLOW (Stomachcrumble)
Úgy nevezik, mint a "10 000 hang embere". Legismertebb szerepe a 7  Rendőrakadémiában Larvelle Jones. Feltűnt továbbá az Űrgolyhókban és a  Szörnyecskékben mint szinkronhang. 2009 óta ez az első filmszerepe.

BRAD DOURIF (Worm Creature)
Színészi pályafutását iskolai darabokban kezdte, majd csatlakozott a  Huntington Community Players nevű színtársulathoz. Az 1970-es évek  elején feltűnik pár darabban a Broadway-en.  A mozivásznon 1975-ben  jelenik meg először, a Száll a kakukk fészkére című filmben, alakítását  BAFTA-, és Golden Globe díjjal és egy Oscar jelöléssel jutalmazzák.  Sikeres bemutatkozása után évekig színházakban játszik, majd 1988- ban  Hollywood felé veszi az irányt. Többnyire horrorfilmekben kap  szerepet, a  Gyerekjátékban ő alakítja azt a bűnözőt, akinek a lelke  megszállja a játékbaba Chucky testét, a film eredeti, angol verziójában  tehát az ő hangján szólal meg Chucky.  A Gyerekjáték folytatásaiban is őt  hallhatjuk. A Gyűrűk Urában mesterien alakítja Kígyónyelvű Gríma  karakterét.

SEAN YOUNG (Nelly the Spiderwoman)
1980-ban kapta elsõ szerepét a Jane Austin in Manhattan című filmben.  Steven Spielberg számba vette õt az Elveszett Frigyláda Fosztogatói nõi  fõszerepére, de a válogatáson tapasztalatlansága miatt nem kapta meg a  munkát. Egy évre rá Bill Murray mellett a Bombázók a Seregnek (1981),  majd  Ridley Scott rendezésében, Harrison Ford fõszereplésével, A Szárnyas  Fejvadász (1982) alkotásokban láthattuk. 1983-ban Sting partnereként a  Düne, majd a Pici - Az elveszett legenda titka (1985) című kalandfilm  következett. 25 évesen felfelé  ívelt karrierje, de csípõs nyelve sokszor  bajba keverte, amivel sok ellenséget szerzett. A Nincs kiút-ban (1987)  együtt forgatott Gene Hackman, és Kevin Costner oldalán, amely filmmel  vált Young igazán ismerté. 1993-ban Jim Carrey megkereste, hogy  szerepeljen  az Ace Ventura gonoszaként, amit csak többszöri rábeszélésre  vállalt el.

AZ ALKOTÓK

HATVANI BALÁZS (rendező / forgatókönyvíró/producer)
Balázs a “Gingerclown 3D” írója és rendezője, aki többek között  hazánk első most készülő Science Fiction nagyjátékfilmjét, “Thelomeris-t” készíti, Mark Hamill (Star Wars) szereplésével. Ambiciózus törekvései között szerepel több nemzetközi produkció készítése és a Gingerclown című film nemzetközi mozis forgalmazása is, hogy a film minél több nézőhöz eljuthasson az egész világon. Balázs rövidfilmek és videoklipek rendezése után kezdett bele nagyjátékfilmes pályafutásába, amelynek korai gyümölcse ez a stílusos, a rendező kedvenc karakterszínészei szerepeltetésével készült horror-vígjáték különlegesség. Balázs szeretné a hazai szakma figyelmét felhívni arra a tényre, hogy van felvevőpiaca a kreatív, friss ötleteknek akár még Hollywoodban is, és igyekszik olyan filmek gyártásával hozzájárulni a hazai sikerekhez amelyek méltón közvetítik színvonalbeli elképzeléseit, de költségvetésükben messze elmaradnak a megszokott hazai rátától.

KISS LEVENTE (producer)
Több éves szakmai múltjával elősegíti a filmkészítés gördülékenységét, nagy hangsúlyt fektetve a részletekre. Rövidfilmek rendezése után közös céget alapított a film rendezőjével, Hatvani Balázzsal és együtt dolgoztak megvalósításra váró ötleteiken (Thelomeris, Gingerclown). Közös együttműködésük eredményeként most remélik, hogy “Gingerclown 3D” egy meghatározó mérföldköve lesz, hosszútávú szakmai együttműködésüknek. Több saját produkciós terve is van a következő években.

LIPPERT KRISZTIÁN (producer)
Vezető producerként stabil gazdasági hátteret biztosít a fiatal filmes csapat törekvéseinek. Sikeres vállalkozásokat vezet IT területen hazánkban és külföldön egyaránt. Befektetőként fontos számára, hogy maximális hatásfokon üzemeltesse a céget és, hogy a csapat által kitűzött törekvések ne ütközzenek akadályokba. A Movierockets Entertainment vezetőjeként felügyeli a munkálatokat és maga is aktívan részt vesz az üzleti kapcsolatok ápolásában amely cégének hosszútávú előnyöket biztosít. Jelenleg Ausztráliában készíti második nagyjátékfilmjét.

A film betétdalát a Nineteen Eighty Seven nevű amerikai együttes írta, melynek címe: You and Me Versus the World. (Ide kattintva megtekinthető a videoklip.) Kritikánk a filmről itt olvasható.

Gingerclown_plakat.jpg


süti beállítások módosítása