látogató számláló

Játék: nyerd meg a 47 ronin c. könyvet!

47_ronin_konyv_nyeremeny.jpgA 47 ronin valós eseményeken alapuló története a szamuráj becsületkódex, a busidó egyik leghíresebb példája, egyben a 18. század eleji feudális Japán egyik legvéresebb bosszúhistóriája. Asano urat, a 47 szamuráj vezetőjét rituális öngyilkosságra kényszerítik egy udvari hivatalnok bántalmazása miatt. Az úr nélkül maradt harcosok, azaz immár roninok bosszúja az erőszak valóságos láncreakcióját indítja el, és a kegyetlen küzdelemben a történelmi szereplőkön kívül a japán mitológia lényei, boszorkányok, démonok és más mesés teremtmények is részt vesznek.
A roninok példázata a megtorláson kívül az erkölcsi tartásról, a hűségről, a becsületről is szól, talán ezért is ihletett meg már számos művészt. Már 1907-ben (!) filmet forgattak belőle Japánban, egy hagyományos bábelőadás felhasználásával. Ezt az alkotást később még számos moziadaptáció, filmsorozat követte. Jelen kötet a Keanu Reeves főszereplésével készült, hazánkban is forgatott film forgatókönyvén alapszik.
Joan D. Vinge 47 ronin című könyvét most 3 szerencsés ember megnyerheti a Libri és a UIP-Duna Film jóvoltából.

Ahhoz, hogy részt vegyél a játékban, lájkold Facebook oldalunkat, és küldd el e-mailben az alábbi kérdés megoldását (neveddel és postacímeddel együtt) a dvdnews@indamail.hu címre. A levél tárgya "Szamurájkönyv" legyen (idézőjelek nélkül).

Hogy nevezik a szamurájok rituális öngyilkosságát?

A leveleket december 15-én éjfélig várjuk, másnap sorsolunk, és e-mailben értesítjük a három nyertest.
Figyelem! Csak pontos névvel, postacímmel és tárggyal ellátott leveleket fogadunk el. Egy játékos csak egyszer, egy e-mail címről játszhat.
Sok szerencsét mindenkinek!

Ezzel a nyereményjátékunkkal párhuzamos folyik egy másik is, ahol a 47 ronin c. film premier előtti vetítésére nyerhetsz páros jegyet. Nyerj akár mindkét játékban! Klikk ide!

47_ronin_Libri_dvdnews.jpg


süti beállítások módosítása