látogató számláló

A Warner-rekord

A Warner Bros. stúdiónak van oka a büszkesége: az Észak-Amerikai piacon máris elkönyvelhetett 2014-re egymilliárd dollár bevételt – és az önmagában óriási siker még csak a kezdet. Hisz ez az eredmény azt jelenti, hogy a Warner az egyetlen olyan stúdió, amely 14 éve minden évben elérte ezt az összeget: sőt, igazából az elmúlt 16 évben 15 alkalommal hoztak a filmjei ilyen csillagászati summát.

Az idei siker nem születhetett volna meg A LEGO kaland (6) nélkül, és kellett hozzá a 300 – A birodalom hajnala (16), majd nyáron a Godzilla (12) és A holnap határa (12) is.

A stúdió vezetői az örömhír közzétételekor azt is kiemelték: nem állnak meg az első egymilliárdnál, még tartogatnak idén néhány nagy dobást: A vihar magjá-t (16) (Into the Storm, már a mozikban) követi majd a Delfines kaland 2. (KNE) (The Dolphin Tale 2, hazai bemutató: szeptember 25.) című családi film, a Démonok között előzményeit bemutató Annabelle (tervezett hazai bemutató: október 16., a Robert Downey Jr és Robert Duvall főszereplésével forgatott A bíró (The Judge, tervezett hazai bemutató: október 23.); újabb mesterművel készül A sötét lovag-trilógia alkotója, Christopher Nolan: Csillagok között (12E) (Interstellar, hazai bemutató: november 6.) című sci-fije az űrbe és azon túlra vezet. Jön a Förtelmes főnökök 2. (12E) (Horrible Bosses 2, hazai bemutató: november 27.), melyben az eredeti szereplők közül Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day is visszatér. Igazi ínyencfalatnak ígérkezik a legendás író, Thomas Pynchon regényéből készült, surf-noir stílusú Beépített hiba (Inherent Vice, hazai bemutató jövőre), mely a hetvenes években, Los Angelesben egy kábítószeres magándetektív meghökkentő kalandjait beszéli el a zseniális Paul Thomas Anderson rendezésében.

Rajongj értünk Facebookon vagy Twitteren!

warner_bros_logo.jpg


süti beállítások módosítása