látogató számláló

Hivatalos: a Disney Blu-ray lemezei eltűnnek a magyar piacról

Az elmúlt napokban olvashattatok róla néhányszor, hogy az év talán legjobban várt Blu-ray megjelenése hazánkat nem érinti. Meglepő módon többen kapták fel a fejüket, mint az a formátum hazai potenciális vásárlói rétegét ismerve várható volt. A galaxis őrzői tehát nem jelenik meg BD-n, illetve BD3D-n, sem decemberben, sem máskor. Továbbá a Disney-, a Pixar, a Marvel- és a Star Wars-filmek Blu-rayen történő megjelenésére se számítsunk ezentúl. Íme a honi forgalmazó, a Pro Video közleménye:

Tisztelt Vásárló!

Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet.

Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket...

A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg.

A fenti döntéssel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat az alábbi e-mail címen tehetik meg:

registration@disney.hu

A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Pro Video Film & Distribution Kft.

Galaxis_orzoi_hun_DVD.jpg

GotG_BD_X.jpg


süti beállítások módosítása