látogató számláló

Újraindul a Magyar Nemzeti Filmarchívum DVD-sorozata

Az MNFA forgalmazópartnere lett a Gamma Home Entertainment.

Mint ahogy azt megjelenési listánk alapján bizonyára kitaláltátok, azzal a fantasztikus hírrel szolgálhatunk, hogy a Filmalap igazgatóságaként a nemzeti filmkincs őrzését és közzétételét végző Magyar Nemzeti Filmarchívum DVD-sorozata újraindul, melynek forgalmazópartnere a Gamma Home Entertainment Kft.

Dargay Attila Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére digitálisan felújítva DVD-n újra megjelenik a rendező két klasszikusa, a Vuk, valamint a legnézettebb magyar animációs film, a Lúdas Matyi. Az újrainduló DVD-sorozat harmadik darabja Bódy Gábor Psychéjének rendezői változata, háromlemezes digipack kiadásban. A Weöres Sándor verses elbeszélése nyomán készült film digitális felújítása Hildebrand István operatőr közreműködésével készült, a kiadvány különleges extrákat is tartalmaz.

A sorozatban az év végéig további mintegy 20 egyedi DVD jelenik meg, beleértve az újrakiadásokat, de olyan újdonságokat is, mint Radványi Géza 70 évvel ezelőtt forgatott Valahol Európában című filmje. Az idén 100 éve született Fábri Zoltán és Dargay Attila művei díszdobozban is megjelennek, illetve számos kötelező olvasmány filmes adaptációja is napvilágot lát a közeljövőben. #nezzmagyarfilmet

Bontonfilm: 2017. júliusi megjelenések

Vuk egyébként hamarosan a mozizókat is várja a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Pannonia Entertainment jóvoltából:

Dargay Attila, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező és képregényrajzoló 2017. június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére a Pannonia Entertainment bemutatja együttműködésben a Magyar Nemzeti Filmarchívummal és a Magyar Nemzeti Filmalappal a klasszikus VUK digitálisan felújított változatát.

A bemutató kapcsán június 18-án vasárnap egész napos programot rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Vuk-nap keretében kiállítással, interaktív gyermekprogramokkal és animációs műhelyfoglalkozásokkal, könyvvásárral, pódiumbeszélgetéssel és természetesen vetítésekkel várják az érdeklődőket az Urániában: animációs rövidfilm-különlegességek mellett premier előtt vetítik a rajzfilm-klasszikust. A Vuk-nap és a film újbóli mozibemutatója alkalmából országos rajzpályázatot is hirdetnek gyerekeknek, amelynek legjobb pályamunkáit kiállítják a Urániában.

mnfa_2017jul.png


süti beállítások módosítása