látogató számláló

Itthon is jön a Terminátor 2. 3D-s változata + Terminátor Nap a Corvinban

A Terminátor 2. - Az ítélet napja hamarosan újra látható lesz a mozikban, ezúttal 3D-ben! További információk a bejegyzésben. 

Ha a YouTube-os videó nem lenne elérhető:

A világpremiert eredetileg 2016-ra, a film bemutatójának 25. évfordulójára tervezték a kínai DMG Entertainment és a francia StudioCanal kezdeményezésére, de a 3D konverzió az aprólékos munkálatok miatt elhúzódott. A projektet az elejétől a végéig személyesen James Cameron felügyelte, aki ezúttal sem hazudtolta meg maximalizmusát. A digitális felújítást napi szinten Cameron cége, a Lightstorm Entertainment koordinálta, azok a szakemberek, akik a Titanic 3D-s konverzióján dolgoztak és jelenleg az Avatar új epizódjainak munkálataiban működnek közre.

Lehetőség nyílt arra is, hogy az Industrial Light & Magic archívumában a T2 eredeti effektjeihez hozzáférjenek és minőségromlás nélkül, közvetlenül a forrásfájlokat dolgozzák fel az új 3D kiadáshoz. A felújításhoz az eredeti 35mm-es filmet 4K minőségben szkennelték és restaurálták, a fényelést a Technicolor laborjában végezték a '91-es premierhez első körben legyártott, legjobb minőségű filmkópiák alapján. A 3D-s konverziót a Stereo D nevű cég végezte, aminek a nevéhez olyan 3D-s bemutatók fűződnek, mint a Jurassic Park 3D, a Titanic 3D, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Zsivány Egyes, a Bosszúállók: Ultron kora vagy a Jurassic World. Az aprólékos munkálatok célja nem más, mint hogy a közönség a legújabb Hollywoodi high-end 3D filmek színvonalán élvezhesse az 1991-ben bemutatott kultikus filmet - újra mozivásznon.

A Terminátor 2. felújított 3D változatát - amely egyébként a 137 perces moziváltozat lesz - Magyarországon a filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment hozza el nekünk. Az országos premier előtt két héttel, augusztus 29-én - a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulóján! - nagyszabású Terminátor Napot tartanak a Corvin Moziban, sok-sok meglepetéssel, és a T2 3D mellett egyetlen alkalommal újra mozivásznon látható a Terminátor 1984-ben készült első része is. A T2 3D-t augusztus 29. és szeptember 13. között további premier előtti vetítéseken láthatják a Corvin Mozi nézői, a Christie projektorgyártó és Cinema Next Kft. támogatásának köszönhetően a legnagyobb vászonméretű Korda teremben. Szeptember 14-től kezdve pedig országszerte számos helyszínen, Budapesten és a megyeszékhelyek többségén vetítik digitálisan felújított képpel és újrakevert hanggal, a klasszikus '91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter és Józsa Imre magyar hangjával.

update: Érkezett egy közlemény az eseményekkel kapcsolatban, kiemelve a Corvin moziban található vadonatúj, az országban egyedülálló vetítési technológiát:

Terminator 2. – Az ítélet napja 3D - premier előtt csak a Corvinban!

„1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború, aminek 3 milliárd áldozata volt.” – ezzel kezdődik James Cameron kultikus sci-fi akciófilmjének története. Pontosan húsz évvel később, 2017. augusztus 29-én pedig a Terminator 2. – Az ítélet napja újra megdörren a moziban, méghozzá hosszas digitális restauráció után egy eddig nem látott 3D-s változatban!

Arnold Schwarzenegger talán legismertebb karaktere, az élő szövet a fémvázon felújított formában a Corvin moziban debütál és két hétig kizárólag itt látható majd Magyarországon. A filmszínház legnagyobb, 460 fős Korda termében idáig nem voltak 3D-s előadások, most azonban a meglévő Christie CP4230-as 4K vetítő mellé egy újabb, azonos típusú gép érkezik, hogy a T2 – Az ítélet napja 3D-s verzióját ezzel a Double Stack Dolby 3D installációval, lenyűgöző képméretben és kiváló hangminőségben láthassa a közönség.

James Cameron 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmje ráadásul a klasszikus 1991-es magyar szinkronnal tér vissza!

És ha ez mind nem volna elég: az első vetítés előtt egyetlen alkalommal, augusztus 29-én 18.00-tól látható lesz az eredeti, 1984-es Terminator – A halálosztó is, vagyis a legnagyobb rajongók egymás után mindkét részt megnézhetik a Corvin mozi Korda termében!

Pontos vetítési időpontok és jegyelővétel: http://corvinmozi.hu/filmek/terminator-2-az-itelet-napja-3d

***

Miért a Dolby 3D?

A Dolby 3D az egyetlen olyan 3D-s vetítésre alkalmas technológia, amely az eredeti színekkel tudja a 3D-s tartalmakat megjeleníteni. A többi 3D-s vetítési rendszer valamilyen mértékben leszürkíti a színes tartalmat, s ezt a nem túl kedvező hatást az ezüst vászon tovább rontja.

Milyen vetítővásznat használnak a Dolby 3D rendszerű mozitermek?

A Dolby 3D vetítési rendszer a színhű megjelenítés érdekében megnövelt fényvisszaverő képességű (high reflection) fehér vetítő felületet használ.

Mi az előnye a kétgépes vetítésnek az egygépes megjelenítéssel szemben?

Lényegesen kisebb megterhelést jelent a néző számára, hiszen a kétgépes vetítésnél nem megszokott „triple flash” vetítési technológiát alkalmazzák, hanem a bal és a jobb szemünk számára szükséges képek megjelenítését két teljes értékű berendezés végzi. Teszi ezt nagyobb fényerővel, ami a 3D-s hatást növeli, valamint villogásmentesen, ami pedig csökkenti a néző szemének terhelését.

Miért előnyös a nézők számára a Corvin Mozi Korda termében megnézni a T2-3D verzióját?

A Korda terem elismerten az egyik legjobb moziterem az országban, 16 méter széles vetítővászonnal és kiváló Dolby 5.1/7.1 hangzással. A kétgépes 4K felbontású vetítés, ahol a 3D hatást két külön vetítőgéppel és tökéletes színhűséggel valósítják meg, sehol máshol nem elérhető Magyarországon.

A vetítőgépet a Christie Digital Inc. biztosítja, az egyedi Dolby 3D installáció és a műszaki felügyelet ellátása a CinemaNext Hungary kft. feladata. A film hazai Forgalmazója a Pannónia Entertaintment pedig az exkluzív kéthetes vetítési idővel járult hozzá a felejthetetlen élményhez.

t23d_720_2.png


süti beállítások módosítása