látogató számláló

4K UHD BD-n is jönnek itthon a Universal filmjei!

Az alábbiakban a Bontonfilm Magyarország/GHE közleményét olvashatjátok.

Azzal a remek hírrel szolgálhatunk, hogy mostantól a Universal Stúdió filmjei megjelennek magyar vonatkozással hazánkban 4K UHD minőségben is! Ezzel a Sony, a Warner és a Paramount után egy újabb hollywoodi filmstúdió tette le a voksát a házimozizás új formátuma mellett, tovább segítve a 4K Ultra HD széleskörű elterjedését.  

A Universal 4K UHD-k sorát a Dwayne Johnson nevével fémjelzett látványos akciófilm, a Felhőkarcoló és a musical-varázslat Mamma Mia! Sose hagyjuk abba nyitják meg, de a továbbiakban a tervek szerint érkeznek az olyan várva-várt mozifilmek is e lenyűgöző formátumban, mint a Csuklyások – BlacKkKlansman, Az első ember, az új Halloween, A Grincs vagy a Ragadozó városok. Az újdonságok mellett megjelennek sorra a stúdió több mint 100 évre visszanyúló történetének legnagyobb sikerei is, így már most bejelenthetjük, hogy érkezik majd az Így neveld a sárkányodat első és második része és a 2012-es A nyomorultak is, valamint olyan filmművészeti klasszikusok is beszerezhetővé válnak 4K formátumban, mint Al Pacino ikonikus gengsztermozija, A sebhelyesarcú vagy a 7 Oscar-díjat nyert Schindler listája

A szinte teljes iparági összefogás eredményeként év végére már összesen közel 100 film 4K változata közül válogathatnak azok, akik részesei szeretnének lenni a házimozizás új dimenziójának: a Blu-ray lemezek full HD képéhez képest négyszer nagyobb felbontás, a HDR-technológiának (High Dynamic Range = nagy dinamikatartomány) köszönhető hihetetlen részletgazdagság és valósághű színek, valamint a többdimenziós hangzásvilág együtt lebilincselő audiovizuális élménnyé teszik az otthoni filmnézést. A 4K tévék gyors térnyerésével a filmkínálat is bővül, és 2019 végére az elérhető filmek száma várhatóan megsokszorozódik, így a nézők még több – csak az UHD lemezek által szolgáltatott, magyar nyelvű – 4K tartalomhoz juthatnak majd hozzá. 

A hírt Eddie Cunningham, a Universal Pictures Home Entertainment elnökének szavaival zárnánk, akivel csak egyet tudunk érteni: „Hatalmas ugrás ez a filmnézésben. A piac résztvevői által is nagy erőkkel támogatott formátum a felbontása miatt sosem látott részletgazdagságot, a HDR technológiának köszönhetően pedig a legmélyebb feketétől a legfényesebb fehérig terjedő színeket biztosít, melyek összessége egy egészen újfajta nézői élménnyel ajándékozza meg a vásárlókat. A 4K Ultra HD egy olyan magasszintű technológia, mely kétségkívül a legjobb, legvalósághűbb otthoni filmezés élményét kínálja. Ezt a vásárlók lelkes visszajelzései is alátámasztják.”

universal_uhd.png


süti beállítások módosítása