látogató számláló

Pesti balhé - plakát

A film előzetese ide kattintva tekinthető meg.

pesti_balhe_hun_p2_jul30.png

A korábbi sajtóközlemény:

Még három hónap a nagy akcióig. Június 11-től lesz látható a mozikban az év legeszementebb balhéja, amelyhez foghatót a nézők eddig aligha láttak magyar filmben.

A Pesti balhé hősei ugyanis a nagyszabású, fővárosi műkincs-árverésről nem elvinni akarnak valamit, hanem teljesítve barátjuk gyerekkori vágyát: belopni oda egy festményt. Eljött az idő, hogy végre mindenki megismerje ezt a vakmerő tervet kieszelő és kivitelező bandát.

Pesti balhé - előzetes + plakát

A Másnaposok humorát idéző vígjáték új poszterén felsorakoznak a tizenöt év után újra összeálló csapat tagjai a lehető legjobb formájukat, arcukat nyújtva.

Köztük ott van Marcell (Mészáros Béla), a világhírű, ám boldogtalan építész, Alexa (Petrik Andrea), az örök tinilány, Guszti (Elek Ferenc), a túlóvatos állatorvos, Jet (Szabó Simon), az utánozhatatlan életművész és Adrián (Inotay Ákos), a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje. Ők azok, akik gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművésznek sem utolsó Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik felbecsülhetetlen értéket nem képviselő festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett aukció kiállított műtárgyi közé becsenni. Az akcióhoz profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.

A Pesti balhét tavaly nyáron két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb. Dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben, Tatán a gyerektáborban és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is, olykor a víz alatt. A nagyszámú színész-és statisztagárda mellett a stáb fontos feladatokat osztott a filmben különféle négylábú, kétlábú és lábatlan állatoknak is - többségében olyanoknak, amelyek nem az idomítható fajtából valók. Forgattak többek közt kígyókkal, kutyákkal és vissza-visszatérőn békákkal. Utóbbiak közül meggyűlt a bajuk a kecskebékákkal. Ők ugyanis lámpalázasnak bizonyultak és folyton elugráltak a kamera elől a mocsár felé, jelentősen megnehezítve a munkát és megnyújtva a jeleneteik rögzítésére szánt időt. A színészeknek, kaszkadőröknek szintén kijutott a kihívásokból. A Madách-téren dublőrrel felvett gázolási jelenet például olyan jól sikerült, hogy a felvételt figyelemmel kísérő turisták őszintén megrémültek a balesetben az autóra csapódó kaszkadőrt láttán. Szabó Simon pedig önként vállalata a rizikósabb feladatokat is a kamerák előtt. Ha a helyzet azt kívánta lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott. Természetesen ezek profi, sérülésmentes kivitelezéséhez előzetesen alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi, A mi kis falunk), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal.

A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látta el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként, Kertai Gábor vágóként, dolgozott a filmen.


süti beállítások módosítása