látogató számláló

A koronavírus miatt elhalasztott filmek

Az alábbi filmek még felbukkan(hat)nak a mozikban. filmek_koronavirus.png

Ez a bejegyzés 2020. április 22-én frissült utoljára.

MGM: 

007 Nincs idő meghalni (No Time to Die)

Az eredetileg április elejére tervezett bemutató november második felére került. Itthon 2020. november 19-én esedékes a premier.

Disney/20th Century Studios:

Az új mutánsok (The New Mutants

Az új mutánsokat alaposan szívatja a sors, ugyanis ez már nem az első, de nem is a második, hanem egészen pontosan a negyedik halasztás, amelyet átesik. A Disney hivatalosan nem jelölt ki számára új dátumot, de azon sem csodálkoznánk, ha végül nem a mozikban, hanem a Disney+-on kötne ki.

Fekete Özvegy (Black Widow)

A Disney egy ideig kivárt és csak a második körben, négy nappal a Mulan és Az új mutánsok halasztásának híre  után jelentette be, hogy a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisát elindító Fekete Özvegy bemutatója is a vírusjárvány áldozatául esett. Új hivatalos dátum egyelőre nincs.

update (2020. 04. 03): A bemutató új dátuma: 2020. november 6. (Ez volt az Örökkévalók eredetileg tervezett dátuma, ami – a többi Marvel-filmmel együtt – szintén arrébb csúszott eggyel.) 

Mulan

Eredeti bemutatódátum: 2020. március 27. Új dátum egyelőre nincs, de a stúdió még idén be szeretné mutatni.

update (2020. 04. 03): A bemutató új dátuma: 2020. július 24. (Ez volt a Dzsungeltúra eredetileg tervezett dátuma, amit szintén elhalasztottak.)

Nő az ablakban (The Woman in the Window)

Eredeti bemutatódátum: 2020. május 15. Új dátum egyelőre nincs.

update (2020. 04. 03):

A Disney módosította a naptárát, új dátumot kapott a Fekete Özvegy és a Mulan is

Universal:

Halálos iramban 9. (Fast & Furious 9)

A Universal minden bizonnyal nem szeretne a tavaszi filmből őszi filmet csinálni, így az idén májusi premierből jövő áprilisi lett. Tervezett hazai bemutató: 2021. április 1.

Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman)

Eredeti hazai bemutatódátum: 2020. május 7. Új dátum egyelőre nincs.

Minyonok: Gru színrelép (Minions: The Rise of Gru)

A 2015-ös Minyonok folytatásának esetében nem arról van szó, hogy a stúdió nem bízik abban, hogy az emberek 2020 júliusában – amikorra eredetileg kijelölték a premiert – már mehetnek moziba. A Minyonok: Gru színre lép utómunkálatai az Illumination párizsi stúdiójában zajlanak, pontosabban zajlottak, ugyanis a vírusjárvány miatti rendeleteknek megfelelően bizonytalan ideig bezárták, így nem tudják tartani az ütemtervet, és nem tudják befejezni a filmet a júliusi bemutatóig. Egyelőre nem tudjuk, meddig kell várni a premierre.

update (2020. 04. 06): A hazai bemutató új dátuma: 2021. július 1.

Pont az a dal (The High Note)

Eredeti hazai bemutatódátum: 2020. június 25. Új dátum egyelőre nincs.

Paramount:

Hang nélkül 2 (A Quiet Place Part II)

Pedig már olyan közel volt... Új bemutatódátum egyelőre nincs.

update (2020. 04. 02.): Új dátumot kapott a film: 2020. szeptember 4.
update (2020. 04. 07.): A hazai bemutató új dátuma: 2020. szeptember 3.

SpongyaBob: Spongya szökésben (The SpongeBob Movie: Sponge on the Run)

A harmadik SpongyaBob-mozifilm eredetileg 2020. május 22-én debütált volna az amerikai mozikban. (Itthon június 11-én.) A Paramount most elhalasztotta az amerikai bemutatót 2020. július 31-ig.

update (2020. 04. 07.): A hazai bemutató új dátuma: 2020. augusztus 13.

Top Gun: Maverick

34 év után folytatódik Pete "Maverick" Mitchell története – de nem július 16-án, ahogy azt eredetileg tervezték, hanem 2020. december 23-án.

Sony:

A Greyhound csatahajó (Greyhound)

Tom Hanks filmjének, amelyet eredetileg 2020. június 12-én mutattak volna be, egyelőre nincs új bemutatódátuma.

Morbius

A Venom 2 idén október elejére tervezett premierjén nem változtattak (egyelőre), ám a Sony-féle Marvel Univerzum – amelyről ki tudja, milyen összefüggésben áll az MCU-val – másik filmje, a Morbius búcsút intett a 2020. július 31-i premiernek, és egészen 2021. március 19-ig vándorolt.

Nyúl Péter 2. -  Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Runaway)

Új, tervezett hazai bemutató: 2020. augusztus 6.

update (2020. 03. 31.): Az augusztusi bemutató is sztornó. A Nyúl Péter 2. új premierdátuma 2021. január 15., melyet a Fatherhood c. filmtől vett át, ami pedig előrébb jött. (Egészen pontosan 2020. október 23-ra.) 

Szellemirtók - Az örökség (Ghostbusters: Afterlife)

Rengeteg Szellemirtók-rajongó nagyon régóta várt erre a filmre és a 2020. július 10-i bemutatóra. Ám a vírusjárvány közbeszólt, így valamivel tovább, egészen 2021. március 5-ig kell várni a klasszikus filmek hivatalos folytatására.

Uncharted

Az új mutánsokhoz hasonlóan az Uncharted-filmre is rájár a rúd. A különbség csupán annyi, hogy a videójáték-franchise Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével készülő filmadaptációjából még egy képkockát sem forgattak le. Így aztán a rajongóknak most már nem a 2021. március 5-i premierben kell reménykedniük (azt az új Szellemirtók-film kapta meg), hanem a 2021. október 8-i bemutatóban.

Cím nélküli Sony/Marvel-film

A stúdió korábban bejelentkezett egy egyelőre ismeretlen Marvel-projekttel 2021. október 8-ra, de most határozatlan időre elhalasztották.

Warner Bros.

In the Heights - New York peremén (In the Heights)

Lin-Manuel Miranda Broadway musicaljének filmes adaptációja június 26-án startolt volna a mozikban, most azonban egyelőre ismeretlen időpontra tették.

Malignant

James Wan horrorfilmjének augusztus 14-i premierjének helyére érkezik a – jelenlegi tervek szerint – két hónappal elhalasztott Wonder Woman 1984. A Malignant egyelőre nem kapott új premierdátumot.

Scooby! (Scoob!)

A Warner Hanna-Barbera animációs filmuniverzumát elndító Scooby! május 15-i premierje is ismeretlen dátumra módosult.

update (2020. 04. 22.): A film mozibemutatója világszerte elmarad, helyette a VOD-szolgáltatók kínálatában debütál 2020. május 15-én.

Wonder Woman 1984

A Warner fejeseinek eszükben sincs online debütáló filmet csinálni az egyik legfontosabb idei produkciójukból, ám a június 5-i premiert megváltoztatták augusztus 14-re.

Független filmek: 

Az alábbi produkciók is premierdátum nélkül maradtak:

Antebellum: A kiválasztott (Antebellum)

Fuss (Run)

Spirál: Fűrész hagyatéka (Spiral: From the Book of Saw)

Néhány új film esetében a stúdiók úgy döntöttek, hogy ha már a filmszínházakban nem lehet rájuk jegyet váltani, akkor online elérhetővé teszik azokat – legalábbis az Egyesült Államokban. Ezek közül néhány már megkezdte mozis pályafutását, de a járvány idejekorán véget vetett neki. Íme a lista az amerikai online premierek dátumával:

A láthatatlan ember (The Invisible Man) - március 20.

Előre (Onward) - március 20.

Emma - március 20.

Vadászat (The Hunt) - március 20.

Az Államokban már elkezdték vetíteni, de a magyarországi bemutató csak áprilisban lett volna, így azonban elmarad és később sem lesz bepótolva.

Bloodshot - március 24.

Ragadozó madarak (Birds of Prey) - március 24.

The Way Back - március 24.

Úriemberek (The Gentlemen) - március 24.

Még mindig hiszek (I Still Believe) - március 27.

Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog) - március 31.

Trollok a világ körül (Trolls World Tour) - április 10.

Annak ellenére, hogy a Universal az eredetileg tervezett amerikai mozipremier napján ki szeretné adni a filmet online, a magyar bemutató – jelen állás szerint – nem marad el, ugyanis a UIP-Duna Film három nappal az online premier híre után bejelentette, hogy a Trollok a világ körül új hazai bemutatódátuma 2020. október 29.

Arkansas - május 1.

The Lovebirds - nincs dátum

A Paramount filmje eredetileg április 3-án került volna az amerikai mozikba, ám végül a Netflixen fog debütálni.


süti beállítások módosítása