látogató számláló

Az HBO Max rejtett gyöngyszemei: Mr. Pickles

Négylábú démon.

Új rovatot kezdünk azzal a céllal, hogy elhozzuk nektek az HBO Max rejtett gyöngyszemeit. Mégpedig azért, hogy a legtökéletesebb élményt tudjátok megkapni a streaming-szolgáltatótól.

Mielőtt ismertetném a kivesézendő sorozatot, előtte szeretnék pár szót ejteni arról, hogy mi is azaz Adult Swim. Ez nem más, mint az amerikai Cartoon Network este 11 óra utáni blokkja. Tudjátok, ahogy annak idején a magyar Cartoon Networknek is volt egy kisebb blokkja, Toonami névvel.
Az Adult Swim is főként rajzfilmeket vetít, viszont a célközönsége a felnőtt korosztály. Az USA-ban többek közt a Rick és Morty is az Adult Swim berkein belül került a tévék képernyőjére. Ha röviden kéne jellemeznem, hogy mi is az Adult Swim, akkor azt mondanám, hogy egy bizarr, merész, kompromisszumot nem tűrő blokk, ahol nincsenek határok.

A mai sorozatunkra is tökéletesen illenek az iménti jellemzők. Bár itthon nincs Adult Swim, a magyar HBO Max szerencsére elhozta a Mr. Pickles c. sorozatot a hazai streaming-fogyasztók számára, noha csak feliratosan – de ki tudja, talán idővel magyar szinkront is kaphat.

A sorozat Goodman családról, és az ő sátáni kutyájukról, Mr. Picklesről szól. Ugyan Mr. Pickles látszólag aranyos, jól nevelt kutya, de az igazság az, hogy ő maga a megtestesült gonosz. A kutyaháza alatt egy barlang is van, ami vérrel és kínzóeszközökkel van tele. A sorozat humorának alapja tulajdonképpen a kutya, aki csak látszólag jó, de amint alkalma adódik, embert vagy állatot öl, és nem is akárhogy.
A sorozatban rengeteg vér folyik, és a kivégzések is egytől-egyik különlegesek és groteszkek. Természetesen Mr. Pickles rendelkezik az alapvető kutyatulajdonságokkal, pl. megvédi a családját, ha kell. Főleg a kis Tommyt, aki hagyományos jutalomfalatok helyett uborkát ad az ebnek (na igen, innen ered a négylábú neve is). A sorozat visszatérő eleme és humorforrása, hogy a teljes közösség, beleértve a Goodman családot is, meg van győződve arról, hogy a címszereplő kutyus jó fiú. Egyedül a család nyugdíjas tagja, a nagypapa tudja, hogy milyen szörnyeteg is a kis bolhafészek. Természetesen az öregnek senki sem hisz, és mindig ő húzza rövidebbet. Mr. Pickles persze sátáni tulajdonságokkal is rendelkezik, melyektől a karakterek halála még abszurdabb lesz.

Noha rajzfilmről van szó, senki ne számítson egy szép animációval megtámogatott sorozatra. A széria a tunya, tudatlan amcsikat figurázza ki, és ehhez a sorozat látványa is igazodik. Az amerikai suttyók még sosem voltak ennyire visszataszítóak, mint a Mr. Picklesben.

A Mr. Picklest leginkább azoknak ajánlanám, akik szeretik a sötét, groteszk humort. Egy epizód nagyjából 10 perces, így nagyon hamar le is lehet darálni a teljes sorozatot. Az angolul tudóknak is ajánlom a (magyar) felirat bekapcsolását, ugyanis az ember szereplők eszméletlenül proli megfogalmazásokat tudnak használni. Persze nem ez az az alkotás, amit a története miatt kell nézni, de aki jobban el akar merülni a sorozat humorvilágában, annak nem árt, ha tudja, és érti is, miről is beszélnek a szereplők.

A sorozat összes epizódja elérhető az HBO Max kínálatában.


süti beállítások módosítása