látogató számláló

Új infók A mélység titka és a True Lies nagy felbontású kiadásáról

Decemberben írtunk róla, hogy James Cameron egy újságíró kérdésére válaszolva elárulta, hogy láthatáron van A mélység titka 4K transzfere – ekkor márciusi megjelenést rebesgetve.

A mélység titka és a True Lies nagy felbontású kiadásának ilyen-olyan forrásból származó belengetésével (hiszen még 1080p Blu-ray sem készült belőlük) már tele van a padlás, de a 2010-es évek közepe táján valóban egészen közel jártunk hozzá, hogy Blu-ray lemezen is a kezünkbe vehessük Cameron klasszikusait.

A The Digital Bits néhány nappal ezelőtti cikkében arról írnak, hogy 2014-ben a Fox elkészítette a két film különleges kiadását (Blu-ray formájában), ám Cameron végül nem hagyta jóvá azokat. Ezt az értesülést a Fox Home Entertainment vezetői is megerősítették nem sokkal azelőtt, hogy a stúdiót felvásárolta a Disney.

És most jöjjön az aktuálisabb hír: január 15-én, a 2023-as Critics' Choice Awards során ismét nekiszegezték a kérdést a rendezőnek, hogy valóban jönnek-e a 4K-s remaszterek a True Lies-ból és A mélység titkából, amire Cameron azt válaszolta, hogy mindkettő jönni fog "valamikor 2023 második felében".

Nos, türelmetlenül várjuk, Mr. Cameron! (De egy mozis újra-bemutatót sem bánnánk belőlük...) 

A True Lies egyébként néhány országban (pl. Egyesült Királyság, Írország, Spanyolország, Ausztrália stb.) elérhető a Disney+-on, HD-ben – magyar szinkronnal és felirattal is.

update (2023. november 18.): Megérkeztek a fizikai, ill. a VOD/streaming kiadás specifikációi.


süti beállítások módosítása