látogató számláló

InterCom hírek (2009. július 30.)

Ezen a héten:

  • Narnia: forog a harmadik!
  • Warner: túl az 1 milliárdon
  • Mi jöhet a sötét lovag után?
  • Beckinsale végre öltözhet
  • Top 10 Budapest (2009. július 23-29.)

Narnia: forog a harmadik!

E hét hétfőjén új fejezet nyílt Narnia krónikáiban: elkezdődött a harmadik rész, A hajnalvándor útja forgatása. A film teljes egészében Ausztráliában, Queensland-ben készül - részben abban a stúdióban, amely a legnagyobb víz alatti forgatást is lehetővé tevő műteremmel büszkélkedhet a déli féltekén.

A nagy költségvetésű kaland-fantasy gigászi munkával születik: a film felvételei novemberig tartanak, ezután majd egy éves utómunka következik: a bemutatóra 2010 novemberében kerül sor. A korábbi részek szereplői természetesen visszatérnek, a főnök azonban új: a forgatást Michael Apted, A világ nem elég rendezője irányítja. Sok dolga lehet mostanában, a történetben szerepel gyerekeket beszippantó festmény, a világ vége felé sodródó hajó, beszélő oroszlán, harcias egér és néhány sárkány, és tündér is.

A gyártó Twentieth Century Fox optimistán várhatja a premiert: a film első két része több mint, 1,2 milliárd dollár bevételt hozott.

Warner: túl az 1 milliárdon

A Warner Bros. Pictures International idén is átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi küszöböt - immár megszakítás nélkül kilencedszer. Az idei sikerek sora Az igenember-rel kezdődött, azt követte Benjamin Button különös élete, a Gran Torino, majd jött a nyár elsöprő meglepetése, a Másnaposok. A vad vígjáték az USA-n kívüli bevétele éppen hétfőn haladta meg a 100 millió dollárt - és még ezután következett a Harry Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter and the Half-Blood Prince, már a mozikban), ami ismét verhetetlennek mutatkozott. Alig akadt még film, amely ilyen gyorsan elérte volna a 300 millió dolláros eredményt, és a bemutatója óta eltelt második hétvége után az összbevétele meghaladja a 400 millió dollárt. Igaz, a legtöbb kritikus és mozinéző egyetért abban, hogy a Harry Potter-sorozat legizgalmasabb része a mostani.

És az év még nem ért véget. A stúdió őszre és télre is tartogat néhány nagyágyút: jön Steven Soderbergh Az informátor!-a (The Informant!, hazai bemutató: október 29.), a John Malkovich-menet-tel híressé vált Spike Jonze különös családi filmje, az Ahol a vadak várnak (Where the Wild Things Are, hazai bemutató: november 19.), és a nálunk 2010 januárjában mozikba kerülő Guy Ritchie nagyon várt kosztümös krimije, a Sherlock Holmes.

Mi jöhet a sötét lovag után?

Mit tehet egy filmes, miután legutóbbi filmjével mindent elért, amit nézettségben, bevételben, kritikusi elismerésben, lehet? Forgat egy másik filmet.

Christopher Nolan-t nem hozta zavarba A sötét lovag elképesztő fogadtatása, a Batman-történet befejezése után szinte azonnal nekilátott a következő mű előkészítésének. A múlt héten már forgatni is kezdte a saját forgatókönyvéből készülő sci-fi/akció filmet, az Inception-t, mely kissé titokzatos leírása szerint az emberi agyban játszódik. Az immár kultikus tiszteletnek örvendő filmes, jó néhány régi munkatársát és kedvenc színészét magával hívta az új kalandba. Nemcsak az operatőr, a zeneszerző és a digitális trükkökért felelős szakember neve lesz ismerős A sötét lovag stáblistájáról: a színészek között ott van Michael Caine és a Batman: Kezdődik!-ből Cillian Murphy is. A főszerepet Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page és Ken Watanabe játssza. A filmesek jelenleg Angliában dolgoznak, onnan Párizsba, Tangerbe, Calgaryba majd Los Angelesbe utaznak tovább.

Beckinsale végre öltözhet

Kate Beckinsale új filmjében, a Vakító fehérség-ben (Whiteout, hazai bemutató: október 15.) nem öltözhet túl sokféleképpen. Mivel a hideglelős thriller az Antarktiszon játszódik, ahol a rendőrnő a kontinens első - de annál különösebb - gyilkossági ügyében nyomoz, a szép színésznőt többnyire bakancsban és vastag bundában láthatják a nézők.

Talán ezért igyekszik a magánéletében kárpótolni magát. Kate a múlt héten lett 36 éves, és férjével, Len Wiseman rendezővel, valamint néhány közeli jó baráttal (Victora és David Beckham-mel , Eva Longoria-val) kedden Los Angeles egyik legexkluzívabb étteremében, a Xivben ünnepelt. A szemtanúk szerint a jókedvű társaság úgy nézett ki, mint egy asztal mellé helyezett divatbemutató - mindhárom nő szemkápráztató ruhát és hatalmas gyémántokat viselt.

A víg társaság a vacsora után szétoszlott. Beckinsale, a férje és Eva Longoria az ajtó előtt várkozó fotósoknak is megmutatták magukat, Beckhamék a hátsó ajtón osontak ki.

Top 10 Budapest (2009. július 23-29.)


süti beállítások módosítása