látogató számláló

UIP hírek (2009. október 13.)

Ezen a héten:
-Leonardo Dicaprio a japánokkal szövetkezik
-Gwyneth Paltrow nem játszik gyerekfilmben
-Salma Hayek kislánya már nem kér pelenkát
-Rachel Weisz már nem tiltaná be a botoxot

Leonardo Dicaprio a japánokkal szövetkezik

Ritka eset, hogy egy regényből egyszerre film és képregény is készül, de a Viharsziget esetében ez a helyzet. Dennis Lehane magyarul is olvasható bestselleréből Martin Scorsese készített filmet Leonardo Dicaprio főszereplésével, és a bemutató előtt pár héttel megjelenik a képregény változat is, a legendás japán mangakiadó, a Tokyopop gondozásában. Mindez azért érdekes, mert Dicaprio produkciós cége, az Appian Way már megvásárolta két klasszikus manga, az Akira és a Ninja megfilmesítési jogait, és az újabb japán szál arra utal, hogy Leo Ázsiára veti vigyázó szemeit.

            A Viharsziget egy FBI-ügynökről szól (Dicaprio), aki egy őrült bűnözőket fogva tartó elmegyógyintézetben nyomoz, mert az egyik ápolt megmagyarázhatatlan módon eltűnt a bezárt cellából. A helyzetet fokozza, hogy hurrikán támad a szigetre, és az elmehunytaknak pont ekkor jut eszébe, hogy tömegesen kitörnek az erődszerű intézetből.

             (Shutter Island - hazai bemutató: 2010. február)

Gwyneth Paltrow nem játszik gyerekfilmben

Sok sztár azért vállal el bizonyos szerepeket, hogy örömet szerezzen a gyerekeinek, Gwyneth Paltrow azonban nem ilyen. - Otthon mindent megkapnak, amit csak nyújtani tudok nekik, a film ezért legyen csak az enyém - mondja a színésznő, aki az ötéves Apple és a hároméves Moses anyukája. - A kicsik miatt évente csak egy szerepet vállalok, ez pár hetes munka, ilyenkor teljesen átváltozom valaki mássá. Az sem érdekel, ha nagyon korhatáros a film, az a lényeg, hogy a játék öröme magával ragadjon. Majd ha Alma és Moses nagyobbak lesznek, élvezhetik a komoly filmjeimet, addig nézzék a Shreket.

            Gwyneth Paltrow legközelebb a Vasember 2-ben lesz látható, ahol ismét a szuperhős titkárnőjét alakítja. Nem hajlandó elárulni, vajon Pepper Potts összejön-e főnökével. - Nyilvánvaló, hogy Miss Potts régóta szerelmes Tony Starkba, különben már évekkel ezelőtt otthagyta volna, mert elég nehéz eset - mondja Gwyneth. - Annyit elárulhatok, hogy a folytatásban sokkal nagyobb közöttük az erotikus feszültség, mint korábban, mert színre lép a Fekete Özvegy, akit Scarlett Johansson alakít, és kinyújtja csápjait a Vasember felé. Azt már nem mondhatom meg, hogy ez a helyzet kihozza-e a vadállatot Pepper Pottsból.

            (Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)

 Salma Hayek kislánya már nem kér pelenkát

Még csak kétéves Salma Hayek kislánya, Valentina, de már nem akar pelenkát hordani, ami kissé aggasztja a színésznőt. - Büszke arra, hogy otthon már nincs szüksége pelusra, ezért akkor sem akarja, hogy adjak rá, ha elmegyünk valahová - meséli a színésznő. - Én meg váltig magyarázom neki, hogy nem szeretnék nyilvános vécékkel kísérletezni, mert változatos a higiéniai helyzet: egy luxusétteremben persze a csempéről is lehet enni, de mi van, ha egy áruházban jön rá a szükség? Túl gyorsan nő ez a gyerek!

            A színésznő Valentina születése óta még csak egy filmet forgatott, ez pedig a Rémségek cirkusza. Madame Truskát, a szakállas nőt alakítja benne, aki szerelmes a társulat frontemberébe, Larten Crepsleybe (John C. Reilly), a vámpírba.

             (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant - hazai bemutató: 2009. október 22.)

Rachel Weisz már nem tiltaná be a botoxot

Évek óta ellenzi a botox használatát Rachel Weisz, de már nem tiltaná be. - Mindenki azt csinál, amit akar, ha valaki idegméreggel szeretné megbénítani az arcizmait, hát legyen - üt meg békülékenyebb hangot az Oscar-díjas színésznő. - Azt azért továbbra sem értem, miért vállalja egy színésznő, hogy megszűnik a mimikája. Odáig rendben van, hogy fiatalos akar maradni, de később már azért nem kap szerepet, mert olyan az arca, mint egy múmiáé. Szerencsére Európában megengedhetjük magunknak, hogy az évek múlásával ráncaink legyenek, Isabelle Huppert például csodálatosan öregszik!

            Rachel Weisz legközelebb Peter Jackson új filmjében, a Komfortos mennyország egyik főszerepében lesz látható. A történet kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról - amely egyfajta köztes dimenzió - figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. Az Alice Sebold által írt regény magyarul is olvasható.

(The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)

süti beállítások módosítása