látogató számláló

UIP hírek (2009. október 27.)

Ezen a héten:

-Rachel Weisz örül, hogy mindjárt negyven
-Steve Martin bendzsóra váltott
-Scarlett meghódítja a Broadwayt
-Russell Crowe kisfia apunak csak egy filmjét látta

Rachel Weisz örül, hogy mindjárt negyven

          A nők jó része frászt kap a negyedik X közeledtével, Rachel Weisz viszont a boldog kisebbséghez tartozik: örül, hogy már nem fiatal. - A húszas éveimben kész pokol volt az életem - meséli az Oscar-díjas színésznő. - Nem tudtam, ki vagyok, féltem a jövőtől, elégedetlen voltam a külsőmmel. Az évek múlásával lassan bölcsebb és türelmesebb lettem, beindult a karrierem, és mostanra van egy szerető párom és egy gyönyörű kisfiam. Úgyhogy alig várom, hogy negyven legyek, mert szerintem csodálatos évtized következik.

            A színésznő örül annak, hogy sztár, de annak még jobban, hogy nem tartozik a legfényesebb csillagok közé. - Megvan mindenem, egyre jobb filmekben játszom, és mégsem teszik pokollá az életemet a lesifotósok. Néha lekapnak az utcán, amikor a családommal sétálok, de ez kit érdekel? Simán el tudunk menni egy étterembe, a New York-i metróval járunk, és senki nem abajgat. Igaz, civilben szerencsére nem is nagyon lehet rám ismerni.

            Rachel Weisz legközelebb az Oscar-díjas Peter Jackson új filmjében, a Komfortos mennyországban lesz látható. A történet kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról - amely egyfajta köztes dimenzió - figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. Az Alice Sebold által írt regény magyarul is olvasható.

 (The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)

Steve Martin bendzsóra váltott

            Nagyon meglepődött Steve Martin, amikor óriási sikert aratott első bendzsólemeze, a The Crow: New Songs for the Five-String Banjo. A jó nevű komikus régen beleszeretett a klasszikus amerikai hangszerbe, de csak nemrég mert előrukkolni a lemezével, amely már két nemzetközi díjat is kapott. - Óvatos voltam, mert ha egy színész zenélni kezd, általában ráfázik - magyarázza a komikus. - Vagy rocksztárként akar tündökölni, vagy lírai húrokat próbál pengetni, és általában egyik sem passzol az eredeti imázsához. Az én lemezem egy olyan ürge szüleménye, aki úgy képzeli el magát, hogy üldögél egy vadnyugati ház tornácán, pengeti a bendzsóját, és vidám meg szomorú számokat csihol elő belőle. Szóval semmi manír meg erőlködés, sima örömzene.

            Természetes Steve Martin zenekarának is van magyar kötődése, bár egészen halovány. Az egyik bendzsóművész a világhírű Béla Fleck, akinek semmilyen magyar gyökere nincs, csupán arról van szó, hogy zenerajongó szülei Bartók Béla keresztnevét adták neki tiszteletük jeléül. A jó Bélát egyébként két éve tiszteletbeli magyarrá választották, viszonozva a szülők gesztusát. A csehek egyelőre nem mozdulnak, pedig Béla édesapja, aki nevet választott neki, Dvorákot és Janáceket is nagyon szereti, ezért a bendzsóművész teljes neve Béla Anton Leoš Fleck.

            Steve Martinnak a bendzsózás mellett szerencsére a filmekre is jut ideje, ezért karácsonytól láthatjuk őt a mozikban az Egyszerűen bonyolult című vígjátékban, amelyben Meryl Streepnek teszi a szépet.

             (It's Complicated - hazai bemutató: 2009. december 24.)

Scarlett meghódítja a Broadwayt

            A legnagyobb megtiszteltetés a hollywoodi sztárok számára, ha a New York-i Broadway valamelyik színpadán tündökölhetnek, és a sorból Scarlett Johansson sem akar kimaradni. Hamarosan a Pillantás a hídról című Arthur Miller-dráma női főszerepében debütál Liev Schreiber oldalán. A 24 éves színésznő számára nagy kihívás a színpadi megmérettetés, ezért is vágott bele, hiszen a filmes karrierje már több mint szépen alakul: a Fekete Özvegy tudathasadásos szuperhőst alakítja a Vasember 2-ben, amely óriási sikernek ígérkezik, és ugyanezt a karaktert formálja majd meg A Bosszúállók legújabb változatában.

             (Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)

Russell Crowe kisfia apunak csak egy filmjét látta

            Hiába az egyik legnagyobb sztár fia, a nemsokára hatéves Charles Crowe csak egyetlen olyan filmet látott, amelyben édesapja szerepel. - A legtöbb filmemben erőszak és szex van, vagy olyan a témája, hogy Charlie úgysem értené - magyarázza Russell Crowe. - Viszont 16 éve forgattam egy gyerekfilmet, Az ezüst Brumbyt, amely az ausztrál vadlovakról szól. Na, azt megnézhette, mert egész idő alatt csak lovak után szaladgálok benne, és a táj is nagyon szép. Persze ez a film is okozott némi zavart. Charlie nem értette, hogy nálunk a farmon minden ló nagyon szelíd, és azonnal odajön, ha hívják, a filmben meg borzasztóan nehéz szót érteni velük. Azt mondtam, a film készítése idején még nem értettem a lovakhoz, de azóta belejöttem.

            Russell Crowe-t legközelebb is nyeregben láthatjuk: a nottinghami seriff ellen küzd majd a sherwoodi erdőben mint Robin Hood. A filmet Ridley Scott rendezte.

             (Robin Hood - hazai bemutató: 2010. május)


süti beállítások módosítása