látogató számláló

InterCom hírek (2010. január 14.)

Ezen a héten: Hova lettek az agglegények?; A sikeres Szépfiú; Aguilera a színészek között;Pókember csodálatos átváltozása; Top 10 Budapest (2010. január 7-13.)

Hova lettek az agglegények?

Egyszer minden agglegény beadja a derekát. A világ egyik legsármosabb és legkitartóbb legényembere, a mindmáig makacsul elkötelezetlen Hugh Grant nemrégiben egy spanyol tévécsatornának adott nyilatkozatában beismerte: elege van a függetlenségből, és 2010-ben meg szeretne házasodni.

Hugh Grant legújabb romantikus vígjátékában, a Hova lettek Morganék?-ban (Did You Hear About the Morgans?, hazai bemutató: január 14.) történetesen éppen egy válófélben lévő, de a feleségébe nagyon szerelmes New York-i ügyvédet játszik, aki a tanúvédelmi program keretében töltött vidéki száműzetés alatt próbálja visszaédesgetni magához elhidegült asszonykáját (Sarah Jessica Parker).

– Jó sok tervem van 2010-re –mondta a riporternek Hugh Grant. – Le kéne adnom néhány kilót, jó volna megnősülni, meg gyerekeket is szeretnék, és akkor már egy házat is muszáj lesz venni.

A Hova lettek Morganék?-ban e tervek nagy része végül valóra válik. Az élet talán lemásolja majd a filmet…

A sikeres Szépfiú

Bradley Cooper a 2009-es év nagy felfedezettje: a Nem kellesz eléggé és a Másnaposok sikere biztosította a helyét a nagy sztárok között, és ebben az évben sem adja alább. A következő hónapokban A szupercsapat-ban (The A Team, várható bemutató augusztus) bebizonyítja, hogy a humor mellett az akciójelenetek is mennek neki, a Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) segítségével pedig a romantikus oldalát mutatja meg. A Másnaposok váratlan és hatalmas sikere után (hisz a mindössze 35 millió dollárból készült film 462 millió dollárnyi bevételt hozott a mozikban) bármilyen szerep az övé lehet. De van egy, amire különösen vágyik: a Másnaposok 2.

– Szuper jó volt a társaság, meglepő és nagyszerű a siker – nyilatkozta a színész. – Ez így együtt túl nagy ritkaság ahhoz, hogy elpazaroljuk. Ha megkérdezik, rászánnék-e a folytatásra még három hónapot az életemből, gondolkodás nélkül fogok igent mondani.

Aguilera a színészek között

Hollywood sosem unalmas: aki nyitott szemmel figyeli az utcákat, könnyen beleütközhet valami rendkívülibe. Az elmúlt napokban a Hollywood Boulvard-on sokan láthatták Christina Aguilera-t és Cher-t együtt sétálni. Többnyire mindketten extravagáns, kihívó ruhát viseltek, és tömeg vette körül őket. Aguilera egyszer még egy dübörgő chopperen is végigszáguldott az utcán, ugyanis éppen dolgoztak. Közös filmjük, a Burlesque forgatása zajlott a legendás sugárúton, és a rendező szokatlan döntése nyomán a helyszínt nem kerítették el, így a kész filmben majd a főszereplők mögött néha az igazi városi élet fog látszani.

A filmben Christina Aguilera vidékről a nagyvárosba kerülő kezdő énekesnőt alakít, aki pincérnő lesz egy különös hangulatú, de egyre sikertelenebb lokálban, melynek Cher a főnöke.

A filmes világ – jóval a Burlesque bemutatója előtt – már be is fogadta az ifjú énekesnőt: a most vasárnapi gálaeseten a szakma legnagyobbjai mellett (Jennifer Aniston, Sam Worthington, Halle Berry, Gerard Butler, Robert De Niro, Cameron Diaz, Leonardo Di Caprio, Colin Farrell, Jodie Foster és még sokan mások) ő is átadhat egy Godlen Globe-díjat: egyelőre mint énekesnő a színészek között.

Pókember csodálatos átváltozása

Pókember újjászületik! Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb sorozata, melynek három része több mint egy milliárd dollár hasznot hozott gyártó stúdiójának, a Columbia Picturesnek, folytatódik – egy kicsit másképpen. Bár az interneten hetek, sőt hónapok óta folynak a találgatások, hogy a szuperlény-univerzum melyik jelese játssza majd az új főgonoszt , a producerek hősükhöz méltóan váratlan és bátor döntést hoztak. A Pókember negyedik része nem a korábbiak logikáját folytatva, egy következő kalandot mesél majd el, hanem visszatér a kezdetekhez, és Peter Parker kamaszkorába vezeti népes rajongótáborát. Ez persze azt is jelenti, hogy az eddigi hősök Tobey Maguire és Kirsten Dunst helyébe fiatalabb színészek kerülnek, és az eddigi forgatásokat irányító Sam Raimi székét is valaki más foglalja el.

– Életre szóló élmény volt a Pókember-filmek rendezése – nyilatkozta Raimi –, de ez a kanyar a történetben tényleg egy nagy, különleges lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy ki is fogják használni.

A 2002-es Pókember látványvilága és sikere megváltoztatta a műfaj szabályait, és elindította a képregényhős-filmek azóta sem csillapuló hullámát. A nagy példakép, ismét jó példával jár elöl: megmutatja, hogy merni kell új dolgokat kipróbálni.

Top 10 Budapest (2010. január 7-13.)süti beállítások módosítása