látogató számláló

UIP hírek (2010. március 2.)

Ezen a héten: Matt Damon megint lenne Bourne, de talán mégsem; Damon kiábrándult Obamából; Cate Blanchett egyszerre négy pasival kavar; Szétkapkodják a Vasembert a rajongók; Több mint 2100 3D-s moziban támadnak a sárkányok; Top 10 országos (2010. február 25-28.)

Matt Damon megint lenne Bourne, de talán mégsem

A Universal stúdió már nagyon gyúr a következő Bourne-filmre, hiszen a világsikert aratott trilógia csaknem egymilliárd dolláros összbevételt ért el. Az újabb sikernek két kulcsa van: a főszereplő Matt Damon és Paul Greengrass rendező. A baj csak az, hogy egyikük sem lelkesedik a negyedik részért.

– Szerintem Bourne karaktere van annyira összetett, hogy egy másik színész is a maximumot tudja kihozni belőle, például Russell Crowe vagy Denzel Washington – vélekedik Matt Damon. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ha megint Greengrass lenne a rendező, vállalna-e még egy részt, határozott igennel felel. – Paul és én nagyon összeszoktunk a második és harmadik rész készítése közben, ha van ötlete, miről szóljon a folytatás, benne vagyok.

Greengrass azonban szkeptikus. – Kiszálltam a Bourne-projektből, mert nem tudom, milyen irányba lehetne elvinni a történetet. Úgy érzem, már mindent elmondtam, és mivel két év alatt semmi új nem jutott eszembe, más filmeken töröm a fejemet.

Természetesen az is felmerült, hogy az előzményeket elmesélő folytatást, azaz prequelt készítenének, de ehhez megint csak Damon és Greengrass kellene.

Sebaj, amíg eldöntik, pontosan mit szeretnének, újabb közös filmjüket várhatjuk a mozikban. A Zöld zóna című thrillerben Damon tömegpusztító fegyverek után kutat Irakban, ám helyettük fondorlatos összeesküvésre bukkan.

(Green Zone – hazai bemutató: 2010. június)

Damon kiábrándult Obamából

Más sztárokkal együtt Barack Obama mellett kampányolt Matt Damon a legutóbbi amerikai elnökválasztás idején, mostanra azonban kiábrándult kedvencéből. – Értem én, hogy a politika a kompromisszumok művészete, de Obama túl sokat kockáztat – vélekedik a sztár. – Nem tetszik az egészségügyi reform, és az sem, hogy csapatkivonás helyett még több katona megy Irakba. Azt hiszem, sokakkal együtt hiú ábrándokat kergettem, amikor azt gondoltam, hogy a nagy változásokhoz elég a megfelelő vezető. Nem, a nagy változásokat az egyszerű emberek hozzák el, akik elszánták magukat arra, hogy tesznek is értük valamit.

Pont ilyen elszánt egyszerű embert játszik Damon új thrillerjében, a Zöld zónában. Olyan katonát alakít, aki tömegpusztító fegyverek után kutat Irakban, ám lassanként rájön: a fegyverek nem is léteznek, emlegetésük csak ürügy volt a Bush-adminisztráció számára, hogy kirobbantsa a háborút. Vannak egy páran, akik nehezményezik, hogy hősünk kideríti az igazságot...

(Green Zone – hazai bemutató: 2010. június 3.)

Cate Blanchett egyszerre négy pasival kavar

Hajnali fél hatkor pattan ki az ágyból Cate Blachett, mert legkisebb, 22 hónapos kisfia, Ignatius ekkor kezd el ordítani. – Jobb, mint a vekker! – mondja az Oscar-díjas színésznő. A baba ellátása után Cate reggelit készít férjének, Andrew Upton drámaírónak és két nagyobb fiának, a nyolcéves Dashiellnek és az ötéves Romannek, aztán elkíséri a srácokat az utca végén található állami elemibe – vagyis úgy él, mint bármelyik háziasszony a környéken, Sydney egyik elővárosában. – A család az első, folyton a négy pasi körül sürgök-forgok – meséli a színésznő. – Nem volt mindig így. Korábban úgy választottam szerepet, hogy megnéztem, ki a rendező, ma viszont az a fontos, hogy ne ütközzön a családi programokkal.

A színésznő legutóbb hetekig távol volt a családtól, mert Ridley Scott rendező ragaszkodott ahhoz, hogy eredeti helyszíneken, azaz Dél-Walesben forgassák a Robin Hoodot. Egy sok szabadidővel rendelkező filmbarát egyébként utánaszámolt, hogy ez a harmincötödik mozi, amely a sherwoodi betyár történetét a gyöngyvászonra varázsolja. Az első még 1900-ban készült. A mostaniban Scott kedvenc színésze, Russell Crowe nyilazza a rosszakat.

(Robin Hood – hazai bemutató: 2010. május 13.)

Szétkapkodják a Vasembert a rajongók

Egy rajongó álmodni sem tudna szebbet annál, hogy hazaviheti a kedvenc filmje egy darabját. Ezt pontosan tudják a Vasember készítői, ezért több mint 220 kelléket bocsátanak árverésre az első rész relikviái közül, így kalapács alá kerül például az eredeti Vasember-maszk is, amelyet Tony Stark még a terroristák barlangjában fabrikált valahol az afgán hegyek között. A nagy eseményre a Vasember 2 bemutatása előtt, április közepén, a chicagói képregény-expón kerül sor, s aki nem tud ott lenni, online is licitálhat.

(Iron Man 2 – hazai bemutató: 2010. április 29.)

Több mint 2100 3D-s moziban támadnak a sárkányok

Egész pályás letámadásra készül a DeamWorks Animation: legújabb 3D-s filmjét, az Így neveld a sárkányodat című kalandfilmet több mint 2100 háromdimenziós moziban mutatják be egyszerre az USA-ban és Kanadában. Ez nem véletlen, a stúdió a következő Shrek-film számára készíti elő a terepet. „Mire a Shrek a vége, fuss el véle nyáron kijön, már több mint elég 3D-s mozi tudja fogadni – mondja Jeffrey Katzenberg stúdiófőnök. – 2010 a DreamWorks Animation nagy éve lesz.”

Az Így neveld a sárkányodat a magyarul is nagy sikert aratott angol meseregény animációs változata. A történet hőse egy viking kamaszfiú, Hablaty, akit hagyományosan sárkányölésre képeznek ki, ő azonban összebarátkozik egy tűzokádóval, és ezzel új korszakot nyit törzse történetében.

(How to Train Your Dragon – hazai bemutató: 2010. március 25.)

(Shrek Forever After 3D – hazai bemutató: 2010. július)

Top 10 országos (2010. február 25-28.)



süti beállítások módosítása