látogató számláló

InterCom hírek (2011. március 10.)

Ezen a héten: Premier: Los Angeles; Jennifer Aniston az Arénában; Zöld lámpás-napok; Harry Potter – az ereklyék ára; és kivételesen Top 10 Országos (2011. március 3-9.)

Premier: Los Angeles

Csupa mosoly és felhőtlen, megkönnyebbült gratuláció határozta meg a hangulatot a hét elején a Los Angeles belvárosában található Westwood Village mozi előtt elnyúló vörös szőnyegen, amikor A Föld inváziója – Csata: Los Angles (World Invasion - Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.) gálapremierjére újra összeállt az a tengerészgyalogos egység, amely a filmben nem kisebb feladatot vállal, mint a Földünkre hadüzenet nélkül támadó ufók visszaverését.

Pedig a forgatás nem ment könnyen. A csapat tagjait játszó színészek szigorú, háromhetes tengerészgyalogos-kiképzésen vettek részt, a férfiak sátorban laktak, napi menetgyakorlatokon vettek részt, a nők (köztük a filmbeli összecsapásokba alaposan belekeveredő Michelle Rodriguez) ugyan esténként hazamehettek a táborból, de az erőnléti edzéseken ők is részt vettek.

A főszereplő, Aaron Eckhart az egyik veszélyes jelenet felvételekor eltörte a karját. Egy tűzgömbön kellett átugrania, és egy törmelékhalmon megállnia. Ám megcsúszott, vagy három métert zuhant, fejre esett, és „szerencsére” csak a karját törte. A színészi fegyelem azonban még a katonai fegyelemnél is nagyobb volt benne: törött karral is befejezte a felvételt, csak a vége csapó után kért az orvost.

– Azt nem tudom, hogy végül az a felvétel, amelyiken tényleg lezuhanok, bekerült-e végül a filmbe – nyilatkozta a premieren a felszabadult Aaron Eckhart. – Kíváncsi vagyok, látszik-e majd, hogy tényleg mennyire fájt a karom. De már túl vagyok rajta. Kemény forgatás volt, mindannyiunkat nagyon megviselt, de minden néző úgy fogja érezni, mintha ott lenne velünk a harc közepén.

Jennifer Aniston az Arénában

Jennifer Aniston türelmes, fáradhatatlan mosollyal fogadta a magyar sztárok koccintását. A homokos tengerparti díszletbe a mellette lévő nyugágyba ült Nacsa Olivér, aztán Sarka Kata és sorban Szabó Zsófi, Lola, Bódi Sylvi, és Orosz Barbi is. Igaz, Aniston papírból volt: Adam Sandler új vígjátéka, a Kellékfeleség (Just Go With It, hazai bemutató: március 10.) díszbemutatóján, az Arénában gyűlt össze a magyar celebvilág színe-java, hogy megcsodálják, ahogy Aniston, Nicole Kidman és Adam Sandler együtt bolondozik egy sok hazugságból, átverésből, féleértésből és végül szerelemből álló hawaii utazás során.

A vetítés azt bizonyította, hogy sztárok, színészek és többiek egyformán vevők Sandler kedves, szemtelen, sok szeretettel teli humorára: a közönség nagyon jól szórakozott a poénokon, és a moziteremből távozó férfiak egyetértettek abban: van nő (a vígjátékban a modell Brooklyn Decker játssza), akiért hazudik magának az ember egy kellékfeleséget. Pont, mint a filmben.

Zöld lámpás-napok

Akinek fontos a képregény, az ott van. És az Egyesült Államokban nagyon sok embernek fontos. A Wondercon kedvéért minden évben körülbelül 40 000 ember gyűlik össze San Francisco belvárosában egy hatalmas sportcsarnokban, hogy három napon át arról tájékozódjanak, milyen újdonság várható a szuperhősök világában.

Idén az első nap legfontosabb eseménye 2011 nyarának talán leglátványosabb, legakciódúsabb filmjéhez, a Zöld lámpás-hoz (Green Lantern, hazai bemutató: június) kapcsolódik. Április 1-jén délután négytől egy órán át autogramot osztogatnak a film sztárjai, Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong és Peter Sarsgaard, majd egy beszélgetésen kérdésekre válaszolnak, de a következő napok is a Zöld lámpás jegyében telnek: a filmrészletek vetítése, az animációs változat bemutatója és a színésztalálkozók mind a Zöld lámpás ünnepévé teszik az idei, 25. Wondercont.

Ryan Reynolds már tudja, mi vár rá, hiszen a Penge: Szentháromság és az X-Men kezdetek – Farkas után ez a harmadik szuperhősös filmje, ő készítette fel színésztársait az előttük álló édes nehézségekre.

– A szuperhős- és képregény-hívő a világ legmakacsabb rajongója – mondta Reyndols. – Elképesztő kockázatot hajlandó vállalni, hogy bejusson egy vetítésre, mindent megad egy kultikus tárgyért, és a Wondercon helyszínéül szolgáló Moscone Center előtt már három nappal feltűnnek a hálózsákos sorban állók: mindenképp az elsők akarnak lenni, akik belépnek. Valószínűleg ők az igazi szuperhősök.

Harry Potter – az ereklyék ára

Hamarosan a mozikba kerül a világ legsikeresebb sorozatának befejező része. Júliusban lesz a premierje a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész-nek (Harry Potter and the Deathly Hallows, hazai bemutató: július 14.), amely egy mindent eldöntő, végső nagy csatával lezárja Voldemort és Harry Potter hosszú küzdelmét.

Így aztán annak is eljött az ideje, hogy a filmeket gyártó stúdió, a Warner Bros. kasszát csináljon: felmérje, milyen eredményt ért el az előző rész. A könyvelés szerint a múlt héten friss rekord született: a Harry Potter és a Halál ereklyéi – I. rész lett a nemzetközi piacon a legsikeresebb Potter-film, világszerte összesen 657,2 millió dolláros bevételt hozott (és ez a szám még mindig nő), így megelőzte az eddig legsikeresebb első részt, a Harry Potter és a bölcsek kövé-t, amely pont 657 millióval büszkélkedhet.

Az már e rekord előtt is biztos volt, hogy J.K.Rowling regényfolyamának moziváltozata minden idők legsikeresebb mozisorozata. Csupán az első hat film összbevétele eléri a meghökkentő 6,3 milliárd dollárt; de még ehhez jön a Harry Potter és a Halál ereklyéi – I. rész-ének a nemzetközi forgalmazásban és az USA-ban elért összeredménye, amily meghaladja a 950 milliót: már ennyi elég volna hozzá, hogy a Harry Potter-filmeknek biztos helye legyen a mozitörténetben.

Top 10 Magyarország (2010. március 3-9.)


süti beállítások módosítása