látogató számláló

Django közeleg

Az év egyik legjobban várt filmje, és semmi kétség, az év egyik legkülönlegesebb filmje lesz. Quentin Tarantino három éve rendezett utoljára, ám idén január óta újra forgat.

Az év egyik legjobban várt filmje, és semmi kétség, az év egyik legkülönlegesebb filmje lesz. Quentin Tarantino három éve rendezett utoljára, ám idén január óta újra forgat: a Django Unchained (munkacím) (hazai bemutató: 2013. január) csapata Kaliforniában kezdett dolgozni, onnan Wyomingba majd New Orleansba költözött: a mindig új meglepetést okozó mester ugyanis westernt készít, bár ő inkább úgy nevezi új filmjét: southern, hiszen az amerikai dél mélyén játszódik nem sokkal a polgárháború előtt.

A stáb rövid időre megszakította a munkát, hogy a mexikói Cancúnban megmutassák magukat az újságíróknak, és ebből az alkalomból az eddig titokban tartott történetet is nyilvánosságra hozták: a főhős egy felszabadított rabszolga lesz (őt alakítja Jamie Foxx), akit egy német fejvadász (Christoph Waltz) kiképez a közelharcra, hogy megkereshesse és kiszabadíthassa feleségét (Kerry Washington) egy gonosz ültetvényes (Leonardo DiCaprio) fogságából. Tarantino híres ravasz szereposztási ötleteiről: ő élesztette fel John Travolta karrierjét, ő fedezte fel újra Pam Grier-t, és most is kamera elé szólított néhány rég nem látott veteránt: Don Johnson egy szomszédos ültetvényest, Kurt Russell a rabszolgák harci kiképzőjét játssza.

Tarantino különleges filmes tudása, hogy nála a rendkívüli egyedi hang nem zárja ki a régi műfajok nagy tiszteletét: már a film címe is tisztelgés egy ’66-os Sergio Corbucci-féle spagetti western előtt. Hogy munkatársainak kedvet csináljon a zsánerhez, Tarantino a wyomingi forgatás idejére kibérelt egy helyi mozit Jackson Hole-ban – sok klasszikus western színhelyén – és minden nap levetített nekik egyet a saját gyűjteményéből származó westernek és szamurájfilmek közül.


süti beállítások módosítása