látogató számláló

Utóforgatások szezonja: World War Z, 47 ronin, G.I. Joe: Megtorlás

Álmatlanul forgolódhatnak a filmrajongók, mert egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy csúsznak várva várt szuperprodukciók. A legmeglepőbb, hogy a Brad Pitt neve fémjelezte, jelentős részben Budapesten forgatott World War Z-hez még hét hétig készítenek újabb jeleneteket.

Álmatlanul forgolódhatnak a filmrajongók, mert egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy csúsznak várva várt szuperprodukciók. A legmeglepőbb, hogy a Brad Pitt neve fémjelezte, jelentős részben Budapesten forgatott World War Z-hez még hét hétig készítenek újabb jeleneteket. Ez szokatlanul sok munkát jelent, a nagy stúdiók legfeljebb két-három hetet szánnak arra, hogy még pár snittet fölvegyenek az adott film látványosabbá tétele vagy a cselekmény finomítása érdekében. Ha a WWZ-hez csaknem két hónapig kell még utóforgatni, alapvető változtatásokról is szó lehet. A jó hír viszont az, hogy Brad Pitt újra Budapestre jön, és a stáb újabb súlyos dollármilliókat költ el nálunk.

A G. I. Joe: Megtorlást idén nyáron tervezték bemutatni, ám jövő tavaszra tolták a premiert, két okból. Egyrészt 3D-ssé alakítják a filmet, ami érthető, hiszen egymást érik a látványos akciók, amelyek 3D-ben még hatásosabbak lesznek. Másfelől a stúdió elérkezettnek látta az időt arra, hogy a főszereplő Channing Tatumból szupersztárt faragjon, ezért újabb jeleneteket írattak számára.

Szintén utóforgatásra ítélték a jórészt a rákospalotai Raleigh Studiosban készült 47 ronint. A Keanu Reeves főszereplésével készülő filmről csak azt tudni, hogy a pótforgatás igen költséges, ami arra enged következtetni, hogy látványos csatajelenetekkel akarják még vonzóbbá tenni a produkciót.

(World War Z – hazai bemutató: 2013. június)

(G. I. Joe: Retaliation – hazai bemutató: 2013. április)

(47 Ronin – hazai bemutató: 2013. február)


süti beállítások módosítása