látogató számláló

Hatalmas sikert aratott a Felhőatlasz

Szombaton megtartották a Felhőatlasz világpremierjét a Torontói Filmfesztiválon, a közel 700 főből álló közönség pedig több, mint 10 perces álló ovációval fejezte ki elismerését.

"A határtalan képzelet, a lélegzetelállító képek és a merész látvány filmje" (Chicago Suntimes)
"Energikus, szórakoztató és provokatív… A Felhőatlasz vizuálisan ragyogó… Már csak az operatőri munka miatt is megéri a lehető legnagyobb vásznon megnézni…. Újranézve úgy éreztem, hogy még több felfedeznivaló vár rám és évek múlva is új élményt tud adni.  Ez az a film amiről az emberek beszélni fognak." (ropeofsilicon.com)
"Az év mozifilmje." (firstshowing)
"A Felhőatlasznak mindenképpen szerepelnie kell a listádon, ha szereted a filmeket. Türelmet igényel, ugyanakkor rávilágít arra,hogy létünk végén nem marad más, csak a szeretet és a történeteink." (slashfilm.com)
"Nem csak a történetmesélésben, de technikailag is egy mestermű. Akárcsak a szereplők: mindenki ragyog." (firstshowing)
"A Felhőatlasz csodája, hogy olyan burjánzó, szerteágazó és számtalan kapcsolat van a történetrészek között, de sosemzavaros,  nem hagyja magára a közönséget." (badassdigest.com)

Csak néhány idézet a Felhőatlasz múlt szombati világpremierje kapcsán. A Torontói Filmfesztiválon a rendező-trió, Tom Tykwer, valamint Lana és Larry Wachowski a teljes stáb kíséretében fogadták a vetítés utáni túlfűtött ovációt. A stáblista felvillanásakor több tucat újságíró twittelte ki a több mint 10 perces álló tapsvihar hírét. A New York Times a következőkkel jellemezte a pillanatot:  "Ezt a lelkesedést nem lehet megjátszani. Amint megjelent a stáblista, a teremben ülő közel 700 ember hosszú perceken keresztül tapsolt."
Alexander van Dülmen, az A Company csoport ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a premierről: "A Felhőatlasz bemutatója lenyűgöző volt, igazán érzelmes és megkapó. Rengeteg nevetés és taps hangzott fel a vetítés alatt, ugyanakkor a közönség tátott szájjal és könnyes szemmel követte a cselekményt. Büszke vagyok, hogy a cégcsoport a film részesévé válhatott. Ez volt az A Company első közreműködése mint koproducer, és azt kell hogy mondjam, bámulatos eredményt hozott!"

A Felhőatlaszt 2012. november 22-én mutatja be a Budapest Film Kft. a hazai mozikban.


süti beállítások módosítása