látogató számláló

A Jack Warner-akció

Ben Affleck az idén végképp bebizonyította, hogy legalább olyan jó rendező, mint színész. Az Argo-akció vérbeli thriller: egy hivatásos túszmentő történetét beszéli el, aki hat Iránban bujkáló, menekülő amerikai megmentését szervezi. A film különlegessége, hogy miközben egyre fokozódik benne a feszültség, a humora sem hagyja el...

Ben Affleck az idén végképp bebizonyította, hogy legalább olyan jó rendező, mint színész. Az Argo-akció (16) (Argo, hazai bemutató: november 22.) vérbeli thriller: egy hivatásos túszmentő történetét beszéli el, aki hat Iránban bujkáló, menekülő amerikai megmentését szervezi. A film különlegessége, hogy miközben egyre fokozódik benne a feszültség, a humora sem hagyja el – a mentőakcióban ugyanis közreműködik egy hollywoodi producer és egy maszkmester is: Alan Arkin és John Goodman pedig gátlástalanul kigúnyolják saját világukat: Hollywoodot. És egyúttal emlékművet állítanak két legendának.

Goodman ugyanis egy igazi maszkmestert játszik. Ahogy Affleck nevezi, a maszkmesterek Marlon Brandója, John Chambers a 80 nap alatt a föld körül-től A majmok bolygója-filmekig számtalan klasszikus film maszkjain dolgozott a 60-as és 70-es években, miközben titokban a CIA alkalmazásában is állt. Arkin pedig nemrégiben egy interjúban elárulta, hogy kiről mintázta a nagyképű, száraz humorú, egykor legendás producert, akit játszik: Jack Warner-ről, a Warner Bros. legendás és legendásan kiállhatatlan alapítójáról, a Jazzénekes és a Casablanca készítőjéről.

– Egyszer találkoztam vele, rövid időre, és még nagyon fiatal voltam – nyilatkozta Alan Arkin. – De mély benyomást gyakorolt rám… Már rég vártam, hogy jöjjön egy film, amiben eljátszhatom.


süti beállítások módosítása