látogató számláló

James Gunn rendező A galaxis őrzői előzeteséről

Ha ez a film nem lesz sikeres, az emberi faj megérett a pusztulásra. Helyi idő szerint szerda hajnalban mutatták be A galaxis őrzői előzetesét, és a rendezőt meg is interjúvolták, mit kell tudni a trailerről. Uga-csaka!

James Gunn és Vin Diesel.

Az Indiana Jones-hatás.
Nincs olyan film, ami nagyobb hatással lett volna rám gyermekként, olyan film, amit jobban szerettem volna, mint Az elveszett frigyláda fosztogatóit. Nem csak azt határozza meg, hogyan látom az Őrzőket, de azt is, hogyan élem az életemet.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_27.jpg

Bemutatkozik Rocket, de az előzetesben nincs szövege.
Már felvettük Bradley Cooper szövegeinek nagy részét. Nyilván azt várjátok tőlem, hogy azt mondjam, fantasztikus munkát végzett, és Rocket karakterétől az agyatokat is eldobjátok, de nekem ne higgyetek, nézzétek/hallgassátok meg magatok! (Ide kattintva már hallhatjátok beszélni - a szerk.) Azért Bradley-t választottuk, mert komikus és drámai szerepekben is megállja a helyét, és mindig ezt keresem egy színészben. És hogy el tudjuk adni Rocketet, hogy elhiggyétek, tud beszélni, és szanaszét tud lőni mindent, sokszínű színészre volt szükségünk.
A trailerben Rocket megjelenítésén 15 ember dolgozott, és másik 15 ember dolgozott Groot létrehozásán.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_23.jpg

A barátságos és ártatlan Groot:
Nagyon szeretem Grootot. Néha könnybe lábad a szemem, ha rá gondolok. Lényegében mindegyik Őrző gazember, kivéve Groot. Ő ártatlan. Száz százalékban halálos, és száz százalékban édes. Magával ragadta Rocket élete.
Groot trailerben látható jelenetén néhány hétig dolgoztak, de a külsejének és mozgásának fejlesztése egy évig is eltartott.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_22.jpg

Gamora (Zoe Saldana) nagyon kemény csajnak néz ki a bemutatkozójelenetében.
Könnyű volt kisminkelni: csupán négy órát vett igénybe. Dave Bautista és Karen Gillian sminkelése hat órán át tartott, vagy tovább.
Zoe és Karen a film legkeményebb karakterei. Ők a mi Clint Eastwoodjaink. Kell hozzá pár ember, hogy meglephessék őket.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_21.jpg

A Marvel-filmek és a merész humor..
A "bunch of a-holes" (kb. "egy rakás s-fej" - a szerk.) az egyik sor, amit imádok az előzetesben. Ezt a forgatáskor találtam ki, és javasoltam Peter Serafinowicz-nak, hogy mondja. Nem volt biztos benne, hogy meg akarja tenni - ez nem olyasmi, amit a brit emberek mondani szoktak - de tökéletesen működik a trailerben.
A filmnek merész humora van, ami egy képregényfilmben szokatlan, de a Marvel bátorított minket, hogy vállaljuk a kockázatot, így megtettük. Persze nem akartuk, hogy a humor a szórakozás rovására menjen, vagy hogy megölje a film lelkét, mert ezek a legfontosabbak.

quill_trailer.jpg

A trailerben hallható a Hooked On A Feeling c. dal a Blue Swede-től. Vajon a filmben is hallható lesz?
Igen, a dal hallható lesz a filmben is. De ezen kívül sok más régi szám is megtalálható Peter Quill Walkman-jén. Ez egyike azon kevés dolgonak, melyek megmaradtak neki a Földről. Erre nem poénként gondolok, mert ezek nagyon kedves dolgok neki. Ez egy kapocs számára közte és az otthona, valamint a családja közt, akiket elvesztett.

GotG_trailer_walkman.jpg

Láthatunk felvételt egy börtönből is.
Az Őrzők lényegében bűnözők: egy tolvaj, két orgyilkos, egy gyilkos, és egy dühöngő mániákus. Amikor ezek egy légtérbe kerülnek, képzelhetitek, milyen pusztítás lesz belőle.

GotG_trailer_prison.jpg

Star-Lord űrhajóját is láthatjuk repülni a trailerben.
A film ezen pontján Star-Lord és az Őrzők Ronan Necrocraftjával szállnak szembe. Valaki el fog bukni...

hr_Guardians_of_the_Galaxy_19.jpg

Van átfedés a Comic-Conon látott előzetes és ez között. Mi a különbség?
A Comic-Con trailerben látható volt néhány felvétel, melyek smink- és kameratesztek voltak, hiszen akkor még nem volt leforgatva a film. Tudtam, hogy akarok az előzetesbe felvételeket a szuper-kemény Nebuláról (csak egy sminkteszt volt a Comic-Con előzetesben, és az sem Karen Gillian-nel.)

hr_Guardians_of_the_Galaxy_18.jpg

Továbbá láthatunk egy felvételt a Gyűjtőről (Benicio Del Toro), aki már bemutatkozott a Thor: Sötét világ stáblistájának végén.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_17.jpg

Hozzáadtunk néhány majdnem befejezett felvételt Rocketről és Grootról, és néhányat az űrcsatákról.
Fontos elmondani, hogy kimaradt az előzetesből néhány a legklasszabb karaktereink közül: Ronan (Lee Pace), Yondu (Michael Rooker), Nova Prime (Glenn Close). Őket a következő trailerre tartogatjuk, melyet néhány hónap múlva láthattok.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_28.jpg

Nem kétséges, hogy a filmes karrierem csúcsa az a jelenet, amikor a kamera az őrjöngő Rocket körül forog, miközben egy két lábon járó fa hátáról szórja a golyókat. Annál a jelenetnél nem én voltam a főnök, hanem mintha Isten keze irányított volna.
Egy üres szobában köröztünk a kamerával, de azt hiszem, mindenki úgy érezte, mintha a mosómedve és a fa ott lettek volna.
Már alig várom, hogy megoszthassam veletek Augusztusban.

hr_Guardians_of_the_Galaxy_25.jpg


süti beállítások módosítása