látogató számláló

A Disney, a szépség és a szörnyeteg - megint

A Walt Disney nagyon belelendült a klasszikus rajzfilmjeinek élőszereplőssé alakításába. Magyarországon tegnap mutatták be a Demóna c. filmet, amely a Csipkerózsika negatív karakterére koncentrál. Jon Favreau (Vasember 1-2., Cowboyok és űrlények) készíti A dzsungel könyvét, Kenneth Branagh a Hamupipőke bemutatására készül, és - bár nem rajzfilm-adaptáció, de érdemes megemlíteni, hogy - a Disney készíti az Into the Woods c. mozifilmet, amely az azonos című nagy sikerű musical filmváltozata, melyben megjelenik többek között Csipkerózsika, Piroska, Aranyhaj és persze a hozzájuk tartozó szereplők. (Forgatási képeket már mutattunk.) Magyarországon Vadregény címmel mutatták be a musicalt 2014. áprilisában.
Ezen kívül Szörnyella de Frász mozit is akarnak. (Ismét eljátszhatná Glenn Close, bár úgysem őt fogják választani. Van valakinek jobb jelöltje? )

A Demóna sikerét látva pedig úgy döntöttek a Disney-nél, hogy A szépség és a szörnyetegből is kell élőszereplős változatot készíteniük, a rendezői székbe pedig Bill Condon-t, az Alkonyat: Hajnalhasadás 1-2. részének rendezőjét szeretnék ültetni.
(Egyébként szintén tegnap mutatták be A szépség és a szörnyeteg új, francia filmváltozatát Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével.)

update: A Disney-nél a Dumbo is felkerült a listára. Várom az újabb híreket, hogy mi lesz a következő, amit élőszereplőssé alakítanak. A kis hableány? Az oroszlánkirály? Aladdin?
update 2.: Kiderült, ki játssza Belle-t A szépség és a szörnyeteg mozifilmben. Íme.

Beauty_Beast_1991_poster.jpgAz 1991-es rajzfilm plakátja.


süti beállítások módosítása