látogató számláló

Jurassic World: Battle at Big Rock - plakát

Nem, ez még nem a 2021-ben érkező Jurassic World 3 posztere. A Battle at Big Rock egy a Jurassic World világában játszódó rövidfilm, amelyet Colin Trevorrow rendezett. A rövidfilm eredetileg a Halálos iramban: Hobbs & Shaw előtt lett volna látható a mozikban, de a Universal elhalasztotta. Nemrég pedig, mint derült égből villámcsapás, megérkezett a hír, hogy a Battle at Big Rock szeptember 15-én, azaz e hét vasárnap debütál az FX csatornán. Infók a történetről és a stábról a plakát után.

update: Egy rövid (nagyon rövid!) kedvcsináló is érkezett.battle_at_big_rock_1080.png

A történet egy évvel a legutóbbi mozifilm, a Jurassic World: Bukott birodalom után játszódik a Big Rock Nemzeti Parkban. A rövidfilm egy négytagú családról szól, akik kempingezés során összetalálkoznak a dinoszauruszokkal, és - ahogy ebben a franchise-ban az lenni szokott - a találkozás nem örömteli, így megkezdődik a harc a túlélésért.

Amit még tudunk: a forgatókönyvet Emily Carmichael (Tűzgyűrű: Lázadás, Jurassic World 3) írta, a fényképezésért Larry Fong (300, Watchmen - Az őrzők, Kong: Koponya-sziget, Predator - A ragadozó) felelt, a zenét pedig Amie Doherty szerezte. A főszereplő család tagjait André Holland (Holdfény, Castle Rock), Natalie Martinez (Halálfutam, Az utolsó műszak), Melody Hurd és Pierson Salvador alakítja. A játékidő 8 perces lesz. 

Volt egy olyan pletyka is, hogy a Battle at Big Rock egy élőszereplős Jurassic-tévésorozat elindítója lehet, ám ezt senki nem erősítette meg. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen a jövőben egy élőszereplős széria, hiszen egyrészt a Universal nyilván igyekszik kihozni a franchise-ból, amit csak lehet - tekintve, hogy mással nem nagyon vehetik fel a versenyt a Marvel és a DC, vagy éppen a Star Wars ellen.
Másrészt ma már mozifilmes színvonalú sorozatokkal is találkozhatunk, bennük lenyűgöző vizuális effektusokkal. (Említhetjük akár a Trónak harcát, de pl. az idén bemutatásra kerülő élőszereplős Star Wars-sorozatot, a The Mandaloriant is, ahol az előzetes alapján szintén nem spóroltak a látványon.)
Harmadrészt pedig, bár nem élőszereplős, de két Jurassic World-sorozat már létezik/készül. Ezek közül az egyik a Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar c. 13 epizódos miniszéria, a másik pedig a Jurassic World: Camp Cretaceous c. Netflix-sorozat, amelyhez van egy teaser trailerünk, meg némi infónk, és 2020-ban lehet rá számítani.

Jurassic World: Camp Cretaceous - teaser trailer + infók


süti beállítások módosítása