látogató számláló

Kritika: Beugró a Paradicsomba (Ticket to Paradise)

Apád-anyád idejöjjön!

Ol Parker, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba rendezője az idei év legbájosabb filmjét készítette el nekünk George Clooney és Julia Roberts főszereplésével. 

Minden adva van, ami egy romantikus komédiához kell: esküvő, tengerpart, híres színészek. Noha az előzetes alapján úgy ítéltem meg, hogy a Beugró a Paradicsomba egy mondvacsinált film lesz, a végeredmény ezt teljesen cáfolja.
A film varázsa abban rejlik, hogy a készítők tisztában voltak vele, hogy az elmesélni kívánt történetük tele van kliséhalmazokkal, mindazonáltal a közhelyeket megpróbálták ironikussá tenni, sőt kifigurázni. Ahogy a Mamma Mia!-filmeknek, úgy a Beugró a Paradicsomba-nak is megvannak a bugyuta megoldásai, viszont ha kell, akkor komoly, mély mondanivalót is képes átadni.

A történet nagy vonalakban annyi, hogy David (George Clooney) és Georgia (Julia Roberts) fiatalon lettek szülők, aminek köszönhetően a házasságuk tönkrement. Kapcsolatukból született egy gyermekük, Lilly (Kaitlyn Dever), aki bár elvégezte a jogi egyetemet, tehetséges, nagy jövő áll előtte, mindezt sutba vágná csak azért, hogy a Balin megismert fiúhoz hozzámenjen. A szülők természetesen nem örülnek a dolognak, így kénytelenek ellentéteiket félretenni csak azért, hogy lányuk boldogságát meghiúsítsák.

Clooney és Roberts között a kémia továbbra is működik. Már mindkét színészóriás túl van pályája csúcsán, de még így is remek őket ismételten a vásznon látni. A filmben a karaktereik civakodása szolgáltatja a legtöbb humort, és bőven van min nevetni! Bevallom, ettől féltem a legjobban: hogy mindketten túl fogják tolni a szerepüket, de szerencsére nem így lett. Clooney hozza a laza egysorosokat, míg Roberts a romkomos énjében sziporkázik.

A poénok és a már elcsépelt klisék mögött pedig sok-sok komoly mondanivalót tartogatnak a készítők a szerelemről, a házasságról és a gyermeknevelésről. Kellemes meglepés lett a Beugró a Paradicsomba. Visszahozza az ember pozitív énjét, és mindemellett szép tájakra is elkalauzol. Aki egy könnyedet kikapcsolásra vágyik, annak bátran ajánlom.


süti beállítások módosítása