látogató számláló

A Korhatár Bizottság X-et tett a Sikoly VI. mellé

Az eddigi részektől eltérően – melyeket 18-as korhatárkarikával láttak el – a Sikoly 6. felvonása X besorolást kapott a hazai Korhatár Bizottságtól, amely azt eredményezi, hogy csak 22 órától hajnali 5-ig vetíthetik a mozik a 2023. március 9-én bemutatandó filmet. Legutóbb a 2017-es Bőrpofa kapott itthon ugyanilyen besorolást.

 

Nincs már sok hátra a SIKOLY VI. (X) bemutatójáig! A több mint negyed évszázada indult filmsorozatban változtak a szereplők és olykor a színvonal is, de egyvalami öt részen át állandó volt: a magyar mozikban 18-as korhatárral futottak. Ennek most vége: az új rész még magasabb, X besorolást kapott, ami azt jelenti, kizárólag felnőtt nézőknek ajánlott a megtekintése.

A film tehát nem csak a Sikoly-sorozat legkegyetlenebbike, de az elmúlt évtizedekben bemutatott összes film között mondhatni dobogós durvaságban. Aki elég bátor, hogy jegyet váltson rá, brutalitásban és sikolyokban gazdag két órát tölthet el a moziban – de csak 22.00 óra után, hiszen az X korhatár értelmében ennél korábban tilos vetíteni.

A SIKOLY VI. (X) március 9-től látható a bevállalós mozikban.

– Forum Hungary


süti beállítások módosítása