látogató számláló

Kritika: Micimackó - Vér és méz

Csacsi öreg medve.

Róbert Gida elhagyta a Százholdas pagonyt, valamint különös, antropomorf lakóit. Ám sem ő, sem a néző nem gondolta volna, hogy a pagony elhagyása milyen következményekkel jár. Micimackó és barátai túlságosan elkényelmesedtek, hiszen Róbert Gida minden egyes nap élelmet szállított barátainak, ám amikor a fiú felcseperedett és barátait hátrahagyván egyetemre ment, az erdő lakói éhezni kezdtek. Róbert Gida nem csak a szívükben, de a hasukban is ürességet hagyott, és az események negatív fordulatot vettek.

Amikor kijöttek az első információmorzsák a filmről, akkor úgy voltam vele, hogy ez egy elborult alkotás lesz, ami ha nem is váltja meg a világot, de szórakoztató élményt ad. Hiszen van egy olyan mondás, hogy olyan rossz, hogy az már jó. Bárcsak leírhatnám, hogy a Micimackó: Vér és méz egy szórakoztató slasher-horror, de sajnos nem ez a helyzet. A készítők nem a csurig lévő mézesbödönbe nyúltak, hanem egy méhekkel telibe, és alkotásuk unalmas és bugyuta lett. A film megnézése után még így is azt vallom, hogy egy megfelelő csapattal egy jobb és szórakoztatóbb alkotás készülhetett volna, de így Micimackó és Malacka legújabb kalandja csak egy kihagyott lehetőség.

A film felvonultatja a műfaj összes kliséjét és hibáját is, karakterei nem szerethetőek, sőt kifejezetten idegesítőek és ostobák. A legfájdalmasabb pillanatokat azok a jelenetek hozzák, melyekben a karakterek kommentálják az eseményeket. A cselekmény felénél egy csapatnyi lányt követhetünk nyomon, akik egy erdei faházba érkeznek… talán kikapcsolódni… igazából nem is derül ki. A lényeg, hogy Micimackó és Malacka lecsap a lányokra, de azok a párbeszédek, amik a csajok között zajlanak, fájdalmasan kínosak és nevetségesek.

A Micimackó: Vér és méz legnagyobb hibája az, hogy komolyan akarja venni magát, pedig pont az ellenkezője lett volna a lényeg. De oké, ha a karakterek és a párbeszédek rosszak, végülis egy slasherről van szó, szóval a kivégzések még jók lehetnek, nem igaz? Hát nem! Ugyanis a kivégzések unalmasra és laposra sikerültek. A menekülős jelenetek többsége nézhetetlen, ugyanis a rángatózó kamera miatt nem lehet semmit sem látni. A gyilkosságok egy része a szörnyű CGI miatt nem működik, a másik fele meg a készítők baromsága miatt, ugyanis kitalálták, hogy a kivégzések lassúak és közeliek legyenek, de sajnos az eredmény a visszájára sült el.
Micimackó és Malacka jelmeze sem félelmetes. Micimackó maszkján végig egy bugyuta mosoly van, pedig a filmben van egy jelenet, amikor a tükörbe néz, hogy elszámoljon tetteivel és ott a mosolynak lefelé kellene görbülnie, de a maszkmesterek szabadságon lehettek, ugyanis érzelmi reakciókat nem véltem felfedezni a maszkokon. Az is nevetséges, hogy Micimackó és Malacka az egyik jelentben tudják mozgatni a fülüket a hangok irányába, a másikban pedig nem.

A Micimackó: Vér és méz legnagyobb erény a rövidsége: mindössze 84 perces, így a szenvedésnek hamar vége is lett. Sőt annyira rövid a film, hogy még a készítők is az események közepén zárják le a cselekményt, szóval konkrétan nincs vége a filmnek! Remélem nem lesz folytatása... bár másnak is feltűnt, hogy sem Zsebibabáról sem az édesanyájáról, Kangáról nem tesznek említést. Az mekkorát ütne, ha ők lennének a következő részben – természetesen egy jobb alkotói brigáddal a háttérben.


süti beállítások módosítása