látogató számláló

Kritika: Az első ómen (The First Omen)

Az Antikrisztus testet ölt.

Az első ómen egy igen ritka példája annak, hogy igenis lehet hatásos horrort csinálni. Arkasha Stevenson ezidáig csak rövidfilmeket és sorozatepizódokat rendezett, de bízom benne, hogy a jövőben még láthatunk tőle hasonló vagy még magasabb színvonalú alkotásokat, ugyanis Az első ómen, mint első igazán nagy volumenű rendezés, közel sem tökéletes, de legalább hatásos, zsigeri horror. Ami valljuk be, egyre ritkábban fordul elő, miközben maga a műfaj vissza-visszanyúl a démonhorror recepthez.


Játék: nyerj páros belépőt a "Back to Black" c. film premier előtti vetítésére!

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen.

Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.

A Back to Black című filmet most 5 szerencsés ember – partnerével együtt – premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.


Joker - Kétszemélyes téboly (Joker: Folie à Deux) - plakát

A film hazai bemutatója 2024. október 3-án esedékes, az első előzetes pedig egy hét múlva, április 9-én debütál. joker_2_1000.png


Az első ómen (The First Omen) - a magyar hangok

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét. 


süti beállítások módosítása