látogató számláló

Néhány dolog a Spancserekről #3

Így készült a Spancserek

Ha látsz egy klassz pasit, elegyedj vele beszédbe. Hívd el randira, ami lehet ebéd vagy egy sör munka után. Nem vacsora, és nehogy moziba cipeld! A pasikat nem érdekli Az ördög Pradát visel, ugyebár."        Robbie (Andy Samberg)

A Spancsereket teljes egészében Los Angelesben forgatták, de nem úgy, ahogyan Hollywoodban eddig szokás volt. „Manhattenben nőttem föl, de mindig is rajongtam Los Angelesért - magyarázza Hamburg. - Sokat dolgoztam LA-ben, úgyhogy romantikus érzelmeket táplálok iránta, ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy a történet itt játszódjon.

A város hatalmas területen terpeszkedik, ezért az ember nehezen talál olyan középpontot, ahol a maga kis „belső körét" kialakíthatja. Ez a tény tökéletesen megfelelő volt a film története szempontjából. „Ha barátokat keresel, Los Angelesben nagyon sok kis odú van, de nem találsz centrumot, és borzasztó magányosnak érezheted magad haverok nélkül" - teszi hozzá Hamburg.

A rendező azt szerette volna, hogy maga a város is a film szereplője legyen. „John úgy akarta láttatni LA-t, ahogyan a vígjátékokban nem szokás - magyarázza De Line producer. - Los Angelesben nagyon érdekes filmeket forgattak már, de inkább a város drámai oldalát igyekeztek megfogni. A komikus megközelítés igazán friss és úttörő gondolat."

Hamburg azt is be akarta mutatni, hogy nem mindegy, hol lakik az ember egy ekkora metropoliszban: a hely meghatározza a személyiséget, és megnehezíti a kitörést a ketrecéből. „Peter Klaven a város keleti részén lakik, Sydney viszont a legnyugatibb végén, Venice-ben, ami tulajdonképpen egy nagy üdülőtelep - mondja Hamburg. - Ugyanabban a városban élnek, de ha valaki Venice-t választja lakóhelyéül, biztosan egészen más ember, mint aki az óceántól egyórányi távolságra vert tanyát."

„Ha Venice-ben laksz, csupa meglepetés az életed - teszi hozzá Andrew Laws látványtervező. - Azzal, hogy Sydneyt Venice-be raktuk, sokkal színesebbé tettük a figurát."

A Venice-i tengerparti sétány a helyszíne annak a sajnálatos összeütközésnek, amely végén Sydney levegő után kapkod Lou Ferrigno karjaiban. (Testépítő és színész, többek között a Hihetetlen Hulkot és Herkulest alakította.) „A duplanelson, amit alkalmazok, nagyon hatásos fogás - meséli Ferrigno. - Ha jól csinálod, elzárod vele a páciens nyaki ütőerét, ezáltal blokkolod a vér áramlását, és az illető percekre elájul."

Természetesen a filmesek nem akarták, hogy Segel elájuljon, ezért egy kaszkadőr megmutatta az izomembernek, hogyan kell biztonságosan alkalmazni a fogást.

Mivel a harci jelenetet fényes nappal vették fel a venice-i sétányon, hatalmas tömeg gyűlt oda bámészkodni. „Úgy éreztük magunkat, mint Angelina Jolie Cannes-ban - mosolyog Rudd. - Próbáltam segíteni az én Sydney barátomnak, hogy kiszabaduljon Lou szorításából, közben hallottam, ahogy a hátam mögött kattognak a fényképezőgépek. Fura volt."


süti beállítások módosítása