látogató számláló

Sajtóközlemény: FH / SPI deal

Forgalmazási megállapodást kötött az SPI International és a Forum Hungary

Forgalmazási megállapodást kötött az SPI International és a Forum Hungary

Budapest, 2009. április 7.

Moziforgalmazási megállapodás született az SPI International és a Forum Hungary között. A hosszú távra szóló szerződés értelmében a Forum Hungary 2009. április 1-től veszi át az SPI International filmjeinek moziforgalmazási jogait.

A sikeres együttműködés alapja az SPI már korábban a Forum Home Entertainment-hez került DVD üzletága volt, melyet a cég 2009. január 1-től vett át. Ezt követhette a mostani, moziforgalmazásról szóló megállapodás. A szerződés értelmében olyan filmekkel bővült a Forum Hungary filmkínálata, mint a Miért éppen Minnesota? Renée Zellweger-rel, a Képlet (Knowing) Nicholas Cage-dzsel, vagy az Alkonyat második része, az Újhold. A new york-i székhelyű cég magyarországi mozis katalógusának gondozásáért szintén a Forum Hungary felel a továbbiakban.

Az SPI International Magyarországon a jövőben TV és VOD jogokra koncentrál, valamint saját Filmbox Extra és Filmbox HD csatornáira. Ezen felül tervei közt szerepel további két új HD csatorna, az Action Box és Fashion Box indítása. Filmjeinek mozis és dvd megjelenését ugyanakkor a továbbiakban is segíti saját tv-csatornáin.

"Örömömre szolgál, hogy a magyar piac egyik meghatározó szereplőjével sikerült megállapodnunk és kihasználhatjuk a cég leányvállalataiban rejlő szinergiát filmjeink DVD- és moziforgalmazásában." - mondta el Loni Farhi, az SPI International elnöke a szerződés aláírása után.

Mooky Greidinger, a Forum Hungary-t és Forum Home Entertainment-et tulajdonló Cinema City International NV vezérigazgatója kijelentette: "Bővített együttműködésünk az SPI-jal pozitív előrelépés a Forum Hungary életében; megtisztelő az SPI bizalma csapatunk képességeiben és eddigi eredményeinkben. Biztos vagyok benne, hogy a Forum által kínált filmek sikere a bevételi eredményeken túl a közönség számára nyújtott változatos és érdekes filmkínálatunkban is megmutatkozik majd. Várkozással tekintünk az év további részére."

A Forum Hungary-ról:

A Forum Hungary 2005 áprilisában lépett a hazai piacra Közép-Európa és Izrael legnagyobb mozi-üzemeltetője, a Cinema City International NV (a varsói tőzsdén jegyzett holding) leányvállalataként.

 

Meghatározó helyet foglal el a magyarországi filmforgalmazók körében, partnerei: a Walt Disney Studios Motion Pictures International, a Spyglass Entertainment, az ABLO és egyéb független stúdiók. Olyan szuperprodukciókat mutatott be eddig Magyarországon, mint a Karib-tenger kalózai sorozat, a Narnia krónikái filmek, vagy a Slumdog Millionaire - Gettó milliomos. A tavalyi év két legkiemelkedőbb filmje a High School Musical 3., mely több mint 240 000 nézőt vonzott a hazai mozikba, valamint a WALL-E, mely vetítésein országszerte több mint 200 000 ember vett részt. Még 2009-ben olyan várható sikereket mutat be a hazai mozikban, mint az Egy boltkóros naplója,

Nász-ajánlat, G-Force - Rágcsávók, az új Pixar animáció a Fel, valamint a Karácsonyi ének, és az Arthur és a villangók második része.

 

A Cinem City International NV további hazai leányvállalatai: a Cinema City mozi-hálózat, a DVD kiadással foglalkozó, korábban Warner Home Video-ként ismert Fórum Home Entertainment, valamint a mozis reklámfelületeket értékesítő New Age Advertising kerekedőház. Magyarországon 12 Cinema City mozi üzemel, köztük egy Budapesten (Cinema City Aréna - az ország és a régió legnagyobb multiplexe 22 hagyományos teremmel és hazánk egyetlen IMAX termével), tizenegy pedig vidéki városokban: Székesfehérvár, Veszprém, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szombathely, Sopron, Szeged, Szolnok, Zalaegerszeg.

 

SPI International

Az SPI International immár több mint 10 éve működő vállalat Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában, New York-i központtal. Eredetileg külföldi gyártású filmek angol nyelvű szinkronjának elkészítésére specializálódott, de később forgalmazóként is bemutatkozott - a mozis, a videó, a DVD, és a televíziós piacon egyaránt. Könyvtára ma már több mint 30.000 órányi programot tartalmaz. Három évvel ezelőtt az SPI a gyártók sorába is belépett. E területen elsősorban gyermekek számára készülő animációs filmek készítésével foglalkozik. Közép- és Kelet Európában elsőként indított HD formátumú filmeket sugárzó televíziós csatornát Filmbox HD néven, amelynek adása 2008 óta Magyarországon is elérhető.

 

További információ:

 

Forum Hungary:                                

Bartók Anna                                        

publicist@forumhungary.hu

+36 30 350 7616

 

SPI:

Pintér Kathrin

kathrin.pinter@spi.hu

+36 30 9824001


süti beállítások módosítása