látogató számláló

UIP hírek (2009. október 20.)

Ezen a héten:
-Salma nem akar többet szőrös lenni
-Clooney: Jézus, ki ez az öreg csóka?!
-Meryl Streep anyós lesz
-Mickey Rourke maffiózó?

Salma nem akar többet szőrös lenni

Szakállas nőt alakít legújabb filmjében, a Rémségek cirkuszában Salma Hayek, de ilyesmi nemigen fog többet előfordulni. - Jó móka volt, de többet nem akarok szőrt látni az arcomon - szögezi le a színésznő, aki Madame Truskát alakítja a Rémségek cirkuszában. - Az hagyján, hogy nem előnyös így a külsőm, de egész nap szakállban kellett flangálnom, mert több órába telt, amíg fölrakták, és utána nem vehettem le. Se enni, se inni nem tudtam rendesen. Az az egy örömöm volt, hogy a kislányom, Valentina egyáltalán nem ijedt meg, amikor alig látszott ki az arcom a szőr alól. Pedig csak hét hónapos volt a forgatás idején, de megértette, hogy ez csak maszk.

            A színésznőnek általában elege van a bonyolult maszkokból, amelyek már harmadszor keserítik meg az életét. - Először ott volt az Alkonyattól pirkadatig, amelyben vámpírt alakítottam. Akkora maszkot raktak a fejemre, hogy alig kaptam levegőt - méltatlankodik Salma. - Aztán jött a Frida, ott bozontos szemöldököt meg bajszot kaptam, ami nem volt kellemetlen, csak marha ronda. Most meg ez a szakállas nő - elegem volt!

             (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant - hazai bemutató. 2009. október 22.)

Clooney: Jézus, ki ez az öreg csóka?!

Nincs semmi baja az öregedéssel George Clooney-nak, de amikor megpillantotta magát legújabb filmjében, az Egek urá-ban, kicsit elcsodálkozott. - Megjelent a vásznon egy ősz hajú, ráncos férfi, én meg azt kérdeztem magamtól: Jézus, ki ez az öreg csóka? - meséli a színész. - Aztán rájöttem, basszus, ez én vagyok. Nem mintha bajom lenne az öregedéssel, elvégre mindennap látom magam a tükörben, és semmi kifogásom a látvány ellen, de a mozivásznon minden sokkal nagyobb, és emiatt sokkal öregebbnek tűnök.

            Clooney új filmjében egy folyton utazó kirúgási szakértőt alakít, aki önhibáján kívül szerelembe esik, és eszébe jut, hogy talán kezdhetne valamit az életével.

            (Up in the Air - hazai bemutató: 2010. március)

Meryl Streep anyós lesz

Megkérték Mamie Gummer kezét, és ő igent mondott, így Meryl Streep hamarosan anyós lesz, és bizonyára érkeznek az unokák is. Mamie ugyanis a kétszeres Oscar-díjas színésznő lánya, szintén Thália papnője, ráadásul annyira hasonlít anyukájára, hogy bátran eljátszhatná a fiatal Meryl Streepet egy életrajzi filmben. A vőlegény szintén színész, Ben Walker. Másfél éve együtt játszottak a Veszedelmes viszonyokban a Broadway-n, és azóta járnak. Ben térden állva kérte meg párja kezét, amit Mamie nagyon romantikusnak talált, mert manapság már nem divat az ilyesmi.

            Meryl Streepet legközelebb karácsonykor láthatjuk a moziban az Egyszerűen bonyolult című romantikus vígjátékban, amelyben Steve Martin és Alec Baldwin küzdenek a szerelméért.

            (It's Complicated - hazai bemutató: 2009. december 24.)

Mickey Rourke maffiózó?

Közeli barátságot ápolt az egyik leghírhedtebb maffiózóval Mickey Rourke, sőt saját bandát hozott létre - ez az állítás szerepel két könyvben. A hajdan szebb napokat látott sztár az öt nagy New York-i maffiacsalád egyikét, a Gambinókat vezető John „Junior" Gottival keveredett szoros kapcsolatba - ezt autentikus forrás állítja, ugyanis a keresztapa lánya, Victoria Gotti ír erről This Family of Mine (A családom) című önéletrajzi könyvében. Gotti bizalmába fogadta Rourke-ot a könyv szerint, olyannyira, hogy éppen együtt ittak, amikor 1996-ban az FBI letartóztatta a bűnözőt.

Egy másik szerző, Gerald Posner pedig arról ír Miami Babylon című könyvében, hogy Rourke annyira beleszeretett a maffiásdiba, hogy saját 13 tagú bandát alapított miami nehézfiúkból, a szövetséget esküvel és egyentetoválással pecsételve meg.

Nem tudni, mi igaz a fentiekből, de ha a szerzők nem lódítanak, a maffiás tapasztalatok bizonyára hozzájárultak Rourke művészi fejlődéséhez, már ami a rosszfiúk érzékletes megformálását illeti. Legközelebb egyenesen főgonoszt fog alakítani: ő lesz a szuperhős rettentő ellenfele a Vasember 2-ben.

(Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)


süti beállítások módosítása