látogató számláló

UIP hírek (2009. november 3.)

Ezen a héten: Matt Damon rendezni akar, Clooney beosont a Fehér Házba, Gwyneth Paltrow szemgolyót sütött, Emma Thompson édesanyja feloldotta az átkot, Top 10 országos (2009. október 29-november 1.)

Matt Damon rendezni akar

            Filmsztárként mindent elért már Matt Damon, ezért hamarosan rendezni szeretne. - Clint Eastwood 39 évesen állt először a kamera mögé, én is pont ennyi vagyok most, tehát nem késtem le semmiről - magyarázza a színész. - Még nem találtam megfelelő forgatókönyvet, de addig is figyelem a rendezőket, akik engem dirigálnak. Szegények, nem is sejtik, hogy kilesem a titkaikat, aztán egy szép napon eleszem előlük a kenyerüket.

            Matt már csak azért is ambicionálja a rendezést, mert gyerekkori jó barátja, Ben Affleck - akivel együtt nyertek Oscart a Good Will Hunting forgatókönyvéért - már csinált egy filmet, méghozzá nagyon jót. Az Affleck által rendezett Hideg nyomon kőkekemény krimi, ami ha nem is utasította maga mögé a nagy nyári szuperprodukciókat, szép sikert aratott a kritikusok körében.

            Matt Damon legközelebb a Zöld zóna című akciófilmben látható, amelyet Paul Greengrass (A Bourne-ultimátum) rendezett. Matt egy CIA-ügynököt alakít, aki Irakban tömegpusztító fegyverek után kutat, és meglepődve konstatálja, hogy valamiért épp az övéi akarnak neki keresztbe tenni.

            (Green Zone - hazai bemutató: 2010. június)

Clooney beosont a Fehér Házba

            Barack Obama amerikai elnök az általa meghirdetett átláthatósági program jegyében nyilvánosságra hozta, megválasztása óta kikkel és miről tárgyalt eddig a Fehér Házban. Befolyásos politikusok és üzletemberek - mint például Soros György - mellett olyan sztárokat is vendégül látott, akik rendkívül intenzíven kampányoltak mellette elnökké választása előtt. Hollywood élvonalából Denzel Washington, Brad Pitt, Kevin Spacey és George Clooney kapott meghívót az elnökhöz, ráadásul többször is - ők nemcsak nyilvánosan kiálltak mellette, hanem több millió dollárt is gyűjtöttek a kampány költségeire. Év elején a Fehér Házban járt Oprah Winfrey is, a legnézettebb amerikai beszélgetős műsor háziasszonya, ő is igen hevesen népszerűsítette Obamát.

            Clooney egyébként nem egyszerű udvariassági látogatás keretében járt Obamánál. Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként jó ideje harcol azért, hogy a nemzetközi szervezetek számolják fel a Szudán Darfúr tartományában fennálló polgárháborús helyzetet, és a további teendőket vitatta meg az elnökkel.

George Clooney-t legközelebb az Egek ura című vígjátékban láthatjuk. Leépítési szakértőt, magyarul a nagyvállalati kirúgások specialistáját alakítja, akinek a legnagyobb élvezetet az nyújtja, hogy biznisz osztályon utazhat egyik mamutcégtől a másikhoz, és nem kötődik senkihez. Miután évekig boldogan röpködött, hirtelen beleszeret egy utastársába, és azon kapja magát, hogy mégiscsak készen áll egy kapcsolatra.

            (Up in the Air - hazai bemutató: 2010. március)

Gwyneth Paltrow szemgolyót sütött

            Nem hiszi Gwyneth Paltrow, hogy egyszer film készülne az életéről, mert úgy telnek a napjai, mint egy átlagos háziasszonynak. - Fura film lenne, mert másból sem állna, mint gyerekfürdetésből, sütésből-főzésből, mosásból, e-mailezésből meg telefonálásból - rántja le a leplet magánéletéről a színésznő.

            Bár szürke háziasszonynak tartja magát, Gwyneth azért képes a kedélyborzolásra, GOOP című blogjában ugyanis rendszeresen beszámol mindennapjairól, ami élénken foglalkoztatja a netes közösséget. A színésznő egy ideje belevetette magát a sütés-főzésbe, ennek jegyében folyton recepteket is közöl, legújabb posztjában például a szemgolyó-sütit mutatja be. A formás kis édességnek van pupillája, retinája, és vaskos vérerek hálózzák be, nyilván arra utalva, hogy a túlzásba vitt netezés árt látószervünk egészségének.

            Gwyneth Paltrow-t legközelebb a Vasember 2 című filmben láthatjuk, amelyben ismét Pepper Potsot, a címszereplő hűséges titkárnőjét formálja meg.

            (Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)

Emma Thompson édesanyja feloldotta az átkot

            Nem semmilyen asszony Emma Thompson édesanyja, Phyllida Law írónő/színésznő: jó útra tért miatta egy tolvaj. Történt ugyanis, hogy két éve valaki ellopta Phyllida kertjéből két kedvenc vízköpőjét. Az írónő azt hitte, a környékbeli gyerekek voltak, ezért kirakott a kertbe egy fényképet, amelyen Halloweenkor boszorkánynak van öltözve, és azt írta alá, hogy a tolvajt megátkozta. Az írónő a minap egy hátizsákot talált háza küszöbén, amelyben a két vízköpő volt. A zsák zsebében egy üzenet várta: „Kérem, segítsen. Amióta ezeket elloptam, nagyon-nagyon beteg vagyok. Oldja fel az átkot, nagyon sajnálom." Phyllida visszarakta a vízköpőket a kertbe, és mellékelte a saját üzenetét: „Köszönöm a szobrokat, minden átok feloldva, hurrá." Az írónő reméli, a tolvaj tényleg meggyógyul.

            Emma Thompson egyébként édesanyja közvetlen szomszédja, és most leginkább borospincéjével foglalkozik, mert két nagy feladatot is sikerült befejeznie. Elkészült a Nanny McPhee - A varázsdada című film folytatása, a Nanny McPhee és a Nagy Bumm, és Emma befejezte az azonos című könyvet is. Ez nem hétköznapi mese, mert a varázsdadáról szóló történetet egybeszőtte forgatási naplójával, hogy érdekesebb legyen.

             (Nanny McPhee and the Big Bang - hazai bemutató: 2010. június)

Top 10 országos (2009. október 29-november 1.)*

*A Szuperbojz és a Fausta éneke című filmekről nem álltak rendelkezésre adatok.


süti beállítások módosítása