látogató számláló

UIP hírek (2009. november 17.)

Ezen a héten: Baldwin bármit elvállalt volna, csak Meryl Streeppel játszhasson; Kevesellték a szenvedést a Komfortos mennyország nézői; Clooney legújabb kollégája az American Airlines; Halott kutyája lélekben együtt van Mickey Rourke-kal; Top 10 országos (2009. november 12-15.)

Baldwin bármit elvállalt volna, csak Meryl Streeppel játszhasson

Majdnem kiugrott a bőréből örömében Alec Baldwin, amikor megtudta, hogy Meryl Streep oldalán játszhatja az Egyszerűen bonyolult című romantikus vígjáték egyik főszerepét. - Olyan régóta csodálom már Merylt, hogy a sofőrjét vagy a csontkovácsát is szívesen eljátszottam volna, csak legyen közös jelenetünk - mondja az 51 éves színész. - Aztán kis híján hanyatt estem, amikor kiderült, hogy a volt férjét alakítom, akivel megint összejön! Még ágyjelenetünk is van, de erről nem mondhatok többet, nehogy elrontsam a poént.

Az Egyszerűen bonyolult harmadik főszereplője Steve Martin, aki szintén beleszeret a Meryl Streep játszotta szépasszonyba.

(It's Complicated - hazai bemutató: 2009. december 24.)

Kevesellték a szenvedést a Komfortos mennyország nézői

Az amerikai filmesek általában arra kényszerülnek, hogy kivágják a durvább jeleneteket, mert így a film PG-13 (enyhén korhatáros) besorolást kap, míg a kegyetlenebb felvételeket tartalmazó produkció R (felnőtt nézőknek ajánlott) minősítéssel kerül a mozikba, s emiatt jóval kevesebben váltanak rá jegyet. Ám pont fordított volt a helyzet Peter Jackson legújabb filmje, a Komfortos mennyország esetében: a tesztvetítés közönsége azt akarta, hogy az egyik szereplő többet szenvedjen. - Az ominózus karakter lezuhan egy szikláról - magyarázza Peter Jackson. - Eredetileg annyit mutattunk, hogy eltűnik a szikla tetejéről, és mindenki elképzelheti, hogy ezek után baja esik. A tesztközönség viszont azt mondta, ez kevés, látni akarjuk, ahogy szenved a rohadék! Úgyhogy utólag be kellett illeszteni egy egész jelenetet, hogy mi lesz a fickóval, miközben potyog lefelé. Hát, nehéz ráismerni, mire leér...

A Komfortos mennyország kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról - amely egyfajta köztes dimenzió - figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. Az Alice Sebold által írt regény magyarul is olvasható.

(The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)

Clooney legújabb kollégája az American Airlines

Két abszolút főszereplője van az Egek ura című filmnek: George Clooney és az American Airlines légitársaság. A cég körülbelül ugyanannyit szerepel, mint maga a sztár, és ez nem véletlen. A filmben Clooney olyan szakembert alakít, aki a kirúgások specialistája, és a fél életét a levegőben tölti, egyik megrendelőtől a másikig röpködve. A produkció alapjául szolgáló regényben fiktív légitársaság szerepel, a rendező, Jason Reitman azonban ragaszkodott egy igazihoz, hogy még realisztikusabb legyen a történet. Mivel az Egek urát gyártó Paramount stúdiónak még korábbról jó kapcsolata volt az American Airlines-zal, ezt a légitársaságot választották. A stáb a rendkívül szigorú biztonsági intézkedések ellenére szabadon mozoghatott a terminálokon, ami lényegesen megkönnyítette a forgatást. Az AA a film direkt promócióját is vállalta: új törzsutas-akciójának a Legyen ön is az egek ura! (Find Yourself Up in the Air) szlogent adta.

(Up in the Air - hazai bemutató: 2010. február 18.)

Halott kutyája lélekben együtt van Mickey Rourke-kal

Nem panaszkodhat Mickey Rourke, hogy elzavarnák a nők, lelki nyugalomra mégis csak négy csivavája mellett talál. Ám van egy ötödik kutyus is, akire mindig számíthat. - Loki tavaly halt meg, imádtam, egy percre sem váltam meg tőle - mondja a kacskaringós múltú színész. - Lélekben ma is velem van, az emléke mindig erőt ad, ha magam alatt vagyok. 
Rourke azt is elárulja legújabb interjújában, hogy megfogadta, soha többet nem vesz feleségül színésznőt (Debra Feuer és Carre Otis viselték egy ideig a Mrs. Rourke nevet). - Ez a két házasság úgy hazavágott, hogy nem kell többet színésznő - mondja Rourke. - Lehet akármilyen szép vagy aranyos, az ilyen nők valamiért bajt hoznak rám.

Mickey Rourke legközelebb a Vasember 2 főgonoszát alakítja.

(Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)

Top 10 országos (2009. november 12-15.)*

továbbá:
Tiszta napfény (6 kópia), 1.481.415 Ft bevétel, 1.302 néző
Don Quijote szamarancsa (e-cinema), 208.100 Ft bevétel, 366 néző

*A próféta c. filmről nem álltak rendelkezésre adatok.


süti beállítások módosítása