látogató számláló

UIP hírek (2010. január 19.)

Ezen a héten: Miért nem darabolnak a Komfortos mennyországban?; Vad és vibrál Anthony Hopkins; Gwyneth Paltrow biztonsági kerítés mögé bújik; Russell Crowe nem nyomja el asszonyát; Top 10 országos (2010. január 14-17.)

Miért nem darabolnak a Komfortos mennyországban?

Az adaptációknak is megvan a maguk sorsa: ha egy bestsellerből készítenek filmet, elkerülhetetlen, hogy az eredeti mű néhány rajongója elégedetlen lesz. Ez történt a Komfortos menyországgal is. Alice Sebold regénye nálunk is nagy sikert aratott, Amerikában pedig hónapokig vezette a toplistákat. A történet kiindulópontja meglehetősen brutális: megerőszakolnak és meggyilkolnak egy 14 éves kislányt, a holttestét pedig feldarabolják. A könyv rajongói azt vetik Peter Jackson rendező szemére, hogy ez a kulcsjelenet hiányzik a filmből. A kislányt alakító Saoirse Ronan, aki erősen Oscar-esélyes alakításáért, védelmébe vette a Jacksont. – Nem értem, valaki miért szeretné végignézni egy 14 éves kislány megerőszakolását és feldarabolását – mondja az színésznő, akit egyszer már Oscarra jelöltek a Vágy és vezeklésben nyújtott teljesítményéért. – Ez kicsit azért beteges! Más dolog, ha valami le van írva, és megint más, ha totálban mutatják a mozivásznon. Egyetértek Peterrel, hogy kihagyta a jelenetet, mert a történet nem erről szól, ráadásul nem is lett volna kedvem eljátszani.

(The Lovely Bones – hazai bemutató: 2010. március 11. )

Vad és vibrál Anthony Hopkins

Az már korábban kiderült, hogy Sir Anthony Hopkins nem rossz zeneszerző – két szimfóniát írt eddig  – , most pedig azzal sokkolja szigetországbeli rajongóit, hogy festőként is bemutatkozik. Teszi ezt azért, mert három éve egy kaliforniai galéria hatezer dollárért adta el első festménysorozatát. Azóta újabb ötven Hopkins-mű született, ezeket Londonban és Edinburgh-ban mutatják be, és remélhetőleg szintén vevőre találnak majd. – Sok bonyolult, összetett karaktert játszott már, és bizony ő maga sem egysíkú ember – jellemzi az Oscar-díjas sztárt Jonathan Pole, a kiállítások szervezője. – Palettakéssel vastag festékdarabokat visz fel a vászonra gyors, vad mozdulatokkal, így vibráló, színekben gazdag alkotások születnek. Sir Hopkins a festést ugyanolyan komolyan veszi, mint a színészetet, korunk egyik legjobb autodidakta képzőművésze válhat belőle!

Addig sem kell nélkülöznünk Sir Anthonyt, amíg tényleg ő lesz az új Picasso: hamarosan viszontláthatjuk őt a Farkasember című filmben, amelyben a nevezett szörnyeteg édesapját alakítja.

(The Wolf Man – hazai bemutató: 2010. február 11.)

Gwyneth Paltrow biztonsági kerítés mögé bújik

Kérvényt nyújtott be a helyi önkormányzathoz Gwyneth Paltrow és férje, Chris Martin, hogy londoni házuk kerítését három méteresre magasíthassák. Elunták ugyanis, hogy aki csak arra jár, megpróbál átkukucskálni a mostani alig másfél méteres fakerítés felett, ráadásul a betörőktől is félnek. A biztonsági fal acélból készülne, és a szomszédok már most ki vannak akadva, pedig az engedély még meg sem érkezett. – Ki a bánatot érdekel, hogy ők itt laknak?! – fakadt ki az egyik szomszéd. – Az utcában másnak ugyanilyen alacsony a kerítése, és nem csinál belőle ekkora faksznit.

A biztonsági kerítéssel kapcsolatban az önkormányzatnak is lehet egy-két szava, mert az elegáns Belsize Park nevű negyedben, ahol Gwyneth-ék laknak, egy ekkora monstrum rontaná a városképet.

Gwyneth Paltrow hamarosan a Vasember odaadó titkárnőjeként tér vissza a Vasember 2 című filmben.

(Iron Man 2 – hazai bemutató: 2010. április 29.)

Russell Crowe nem nyomja el asszonyát

Hosszú idő után új albummal jelentkezik Danielle Spencer, Russell Crowe felesége. Az énekesnő azzal indokolja a nagy kihagyást, hogy a család miatt nem volt ideje stúdióba vonulni. – Ha az ember szül két gyereket, el kell döntenie, hogy anya akar-e lenni, vagy híres – mondja az énekesnő. – Természetesen az előbbit választottam, de most visszatérhetek, mert a fiaim már elég nagyok.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy Danielle a szupersztár férje miatt kényszerült a családi tűzhely mellé, az énekesnő siet leszögezni, hogy erről szó sincs. – Russell mindig mindenben segít, ha pedig forgat, meglátogatjuk, és olyankor is teljes értékű apa. Egyszerűen eldöntöttem, hogy ha ő hetekre elmegy a világ másik felére dolgozni, akkor én leszek a másik szülő, aki otthon marad a kicsikkel.

Russell Crowe-t legközelebb a Robin Hood címszerepében láthatjuk. Ridley Scott rendezése a lehető leghűbb a korszakhoz, tehát a produkció nem romantikus kalandfilm, hanem brutális történelmi dráma.

(Robin Hood – hazai bemutató: 2010. május)

Top 10 országos (2010. január 14-17.)



süti beállítások módosítása