látogató számláló

InterCom hírek (2010. március 18.)

Ezen a héten: Igazából apa – sztárokkal teli gálapremier; Bettany angyalból gonosz lesz?; Avatar visszavár; DiCaprio Eredete; Top 10 Budapest (2010. március 12-18.)

Igazából apa – sztárokkal teli gálapremier

Tgenap este megrendezésre került az új magyar vígjáték, az Igazából apa (bemutató: március 18.) gálapremierjére. A film várható sikerét előre jelzi, hogy a terem zsúfolásig megtelt a vetítésre. A főszereplők természetesen mind részt vettek az eseményen, Kamarás Iván Amerikából, Gryllus Dorka Berlinből utazott haza a premier kedvéért, hogy együtt hajolhasson meg Kaszás Gézá-val, Scherer Péter-rel, Rudolf Péter-rel, Hernádi Judit-tal és Kapocs Zsóká-val – Polyák Lilla színházi fellépése miatt sajnos nem élvezhette ki a vége főcím utáni hosszú, lelkes tapsot.

A főszereplőkön kívül sok híresség volt kíváncsi a sztárválogatott filmjére. Kovács Lázár lelkesen gratulált régi főzőtársának, Kaszás Géza-nak, a gyerekszereplő Varga Bogi pedig autogramot kért Joshi Barat-tól, és a tévés is autogramot kért a kislánytól. Gryllus Dorká-t a szülei és nagyszülei kísérték el, Rudolf Péter Nagy-Kálózy Eszter-t hozta el. Hadas Kriszta a szülés óta most először az Igazából apa kedvéért hagyta magára fiát néhány órára. A nézők és az együtt bulizók között feltűnt többek közt Szabó Győző, Kentaur, a bonbonos Szolnoki Péter, Haumann Petra, Jaksity Kata, Kautzky Armand és Váczi Gergő is.

Mivel Kaszás Géza festőművészt alakít a filmben, a sztárok lehetőséget kaptak, hogy a vetítést követő bulin élőben, a vendégek karéjában próbálják ki, mennyire boldogulnak az ecsettel: az így született műalkotást hamarosan elárverezik, a bevételt a Gyermekétkeztetési Alapítvány kapja.

Bettany angyalból gonosz lesz?

Hollywood másképp működik. Már hetek óta forgatják Velencében Johnny Depp és Angelina Jolie új, közös filmjét, A turista (The Tourist) című romantikus thrillert, ám több főszereplőt még csak most szerződtettek hozzá. A szomorú múltját felejteni akaró amerikai turista (Depp) és a vele különös (és veszélyes) viszonyba keveredő CIA-ügynöknő (Jolie) története ezek szerint rejteget még néhány fordulatot, hiszen a hírek szerint komoly szerep vár benne Paul Bettany-ra és Rufus Sewell-re is. A két színész nem vár sokáig, máris Olaszországba utaztak, hogy részt vegyenek a munkában.

Bár azt a stúdió nem közölte, pontosan mi a szerepük, az interneten terjedő találgatások szerint, Paul Bettany-ra a főgonosz életre keltéséhez van szükség. A színész legutóbbi filmjében, a Légió-ban (Legion, hazai bemutató: március 18.) ugyan az emberiséget megmentő, lázadó angyalt alakít, de az amerikai közönség épp a bukott, felfegyverzett angyalként nyújtott teljesítménye alapján gondolja, hogy kiváló ellenfele lehetne a Depp-Jolie párosnak.

Avatar visszavár

Pandora még sok titkot rejt. A Twentieth Century Fox stúdió vezetői és James Cameron nemrégiben jelentették be, hogy minden idők legsikeresebb filmje, az Avatar április 28-án jelenik meg Blu-rayen és DVD-n, ám ezzel még bőven nem zárult le a navik és emberek találkozásának lélegzetelállító története.

A rendező és a stúdió ugyanis azt fontolgatja, a nyáron az Avatar visszatér a mozikba! Az újrabemutatóval a digitális vetítőtermeket céloznák meg; Cameront pedig azért vonzza nagyon a lehetőség, mert a film most ismert változatából jó néhány jelenetet kénytelen volt kihagyni: ennek egyszerűen az volt az oka, hogy a bemutató időpontjáig nem tudtak elkészülni a speciális effektusok.

Az még nem került nyilvánosságra, hogy pontosan mennyivel és mivel nőne meg az Avatar: Cameron egyszer régebben 10-12 olyan percről nyilatkozott, amelynek komolyan bántja a hiánya, más bennfentesek akár egy 40 perces hosszabbításról beszélnek.

Hamarosan meglátjuk.

3D-ben.

DiCaprio Eredete

Christopher Nolan szeret titkolózni. Új filmje, az Eredet (Inception, hazai bemutató: július) is titokban készül, eddig nagyon kevés információ szivárgott ki róla. Szerencsére, a főszereplő, Leonardo DiCaprio kevésbé tud lakatot tenni a szájára, és újságíróknak elárult egy pár részletet, a nyár egyik legjobban várt filmjéről.

– Talán úgy kéne nevezni az Eredet-et: agy-thriller – mondta a színész. – Arról szól, hogy mi minden játszódhat le egy emberi agyban, még bűncselekmények is. De Nolan A sötét lovag-ban és a Tökéletes trükk-ben már bebizonyította, attól zseniális, hogy nagyon bonyolult, több szinten játszódó történeteket is össze tud hozni egyetlen, nagyon szórakoztató ívbe. Márpedig ez a film nagyon sok szinten játszódik. Elképesztő vizuális effektusok lesznek benne, mindig minden átalakul, semmi nem biztos, minden perc új meglepetést hoz. Már én is nagyon várom, hogy megnézhessem a végleges változatot: remélem, egy-két dolgot megértek majd, ami most még nem tiszta…

Top 10 Budapest (2010. március 12-18.)



süti beállítások módosítása