látogató számláló

A Barcáról forgat a Bourne-filmek mágusa

Az FC Barcelonáról készít dokumentumfilmet Paul Greengrass rendező, aki A Bourne-csapdával és A Bourne-ultimátummal szerzett magának hírnevet az akciófilmek világában, egyben újradefiniálta a kémthriller műfaját.

Az FC Barcelonáról készít dokumentumfilmet Paul Greengrass rendező, aki A Bourne-csapdával és A Bourne-ultimátummal szerzett magának hírnevet az akciófilmek világában, egyben újradefiniálta a kémthriller műfaját. Greengrass szokatlanul nagy szabadságot kapott a barcás film elkészítéséhez, részt vehet az edzéseken és az öltözőkben is forgathat, hogy dokumentálhassa, hogyan a készül a világ egyik legjobb focicsapata a következő bajnokságra. A rendező ezzel visszatért gyökereihez, mert eredetileg dokumentumfilmes volt.

Hollywoodban nagy riadalmat keltett, amikor Greengrass Matt Damonnel együtt kiszállt a Bourne-franchise-ból, ám az ijedtség korai volt, mert a folytatásban, a már csaknem kész Bourne hagyatékban Jeremy Renner (Mission: Impossible Fantom Protokoll) vette át a stafétabotot, az új rendező pedig Tony Gilroy (Michael Clayton). A főgonoszt Edward Norton alakítja, a női főszereplő Rachel Weisz.

(The Bourne Legacy – hazai bemutató: 2012. szeptember)


süti beállítások módosítása