látogató számláló

Kritika: The Man with the Iron Fists

Everybody was kung-fu fighting.

A 19. századi Kínába járunk. Azon belül egy kis faluba, Jungle Village-ban. Ebben a faluban számos klán háborúzik egymással. Ebben a faluban él Blacksmith egy kovács. Azzal keresi a kenyerét, hogy fegyvereket készít a klánoknak, hogy bőséges pénzhez jusson, azzal a szándékkal, hogy élete nőjét, Lady Silkot szabaddá tegye és elhagyják ketten ezt az undorító falut. A falu kormányzója, az oroszlán klán vezére is egyben, Gold Lion. Ám uralkodása nem tart sokáig ugyanis, két alvezére, Ezüst Lion és Bronz Lion elárulja és végeznek vele. A két alvezér úgy állítja be az esetet, hogy a hiéna klán felelős Gold Lion haláláért. Így elkezdődik egy belső harc a faluba. Eközben, Gold Lion kedvenc fia, Zen- Yi tudomást szerez apja haláláról és útnak indul, hogy bosszút álljon.

Tetszett, hogy zenei téren nagyon jól keverték a hip-hop, és a szimfonikus műfajt. A kosztümök, díszletek, fegyverek nagyon jók voltak. Tetszett, hogy tele volt egy csomó vicces pillanattal a film. A poénok kellően jók voltak. Rengeteg izgalmas akció jelenet volt, és a jelenteke alatt féltem és hangosan szurkoltam a jónak. Van pár híres sztár is: Russel Crowe, Lucy Liu. A Kung- fu filmek stílusa át jött. Na, ezek voltak, amik tetszettek.

Ami nem tetszett, RZA játszik egyben főszerepet, rendezőt, írót, sőt még a film zenéjét is ő képviseli, sőt a történetet az ő badass nigga narrációjával hallgathatjuk. Vagyis túl sokat akart magára vállalni, és így mindenben csak közepesen alakít. Megértem, hogy a költségvetés miatt szűkölködni kellett, de ez ostoba logika, hogy a film rovására megy.  Továbbá ez egy Kill Bill bárki bármit mondhat. Persze nem csak a Kill Bill- ből vannak lopkodva. Szóval semmi kreativitás nincs a filmben. Meg hiába van a poszteren feltüntetve Tarantino neve, ne várja senki, hogy olyan szintű filmet fog látni, mint az övé. Meg igazából a filmet nem lehet komolyan venni, ezzel minden rendben van. Csak pont, hogy néha maga a film akarja elhitetni, hogy most komolyan kell venni. Sőt a cselekmény tempója is váltakozó. Néha nagyon unalmas tud lenni, néhol viszont igen pörgős.  Persze nem hosszú a film, de ettől annak érződik.

Nem hittem volna, hogy ilyet mondok, de ezt a filmet, nem épp ésszel kell nézni. Hanem valamilyen tudatott befolyásoló szerrel, mert akkor egy tényleg szórakoztatót filmet kap az ember. Mert így csak egy elszúrt B kategóriás filmet kapunk.


süti beállítások módosítása